Aandacht brengt Scheppingskracht

…Maar dat is energie, energie is voeding en daar kun je dingen mee doen.

Er is iets wat van origine zo hoort te functioneren dat aanwezigheid, aandacht, waarneming, dat het iets genereert in jezelf. Je raakt vol met trillingen van buitenaf, je laat je eigenlijk informeren door het veld. Dat is wat we ook doen, als we ergens nooit geweest zijn, zeggen we: weet niet waar het is, of ik weet waar het is, maar alles moet je zoeken. Maar als je een keertje goed erdoorheen kijkt, je weet nog steeds niet waar het allemaal staat, maar je voelt je wel op de een of andere manier meer zeker, omdat je de informatie in jezelf hebt opgenomen. Er is een soort verbinding tussen buiten en binnen.

En de informatie, de trilling die ontstaat door waarneming, is eigenlijk een soort energiebewustzijn die je in kunt zetten om in het veld terug te plaatsen. Zuivere waarneming, dat is de kosmische beweging in deze werkelijkheid, dat je absorbeert, reproduceert en weer terugzet in het veld, met aandacht en daar plaatsen, en daar plaatsen en daar plaatsen. Het is heel mooi. Daar komen dus ook de “remote viewing” programma’s vandaan van het leger, dat ze met remote viewing en aandacht raketinstallaties konden blokkeren. Met dat gevechtsvliegtuig van de CIA in 1957-68 remote viewing programma’s had, nog steeds overigens, maar ik verwijs nu hieraan, waarin gevechtsvliegtuigen niet konden opstijgen … door gericht mind-kracht in te zetten. Nou, het houdt nog wat in. Waarom zouden militairen het kunnen en wij niet? Ik leg het nog even doorheen, want dat eigenlijk kunnen we zelf ook.

Het vollopen van energie, of het opbouwen van energie is een hele gevaarlijke manoeuvre voor bepaalde krachten, die niet willen dat jij jouw energie, als het ware, die je gedurende hele dag opbouwt, in gaat zetten. Want als je in dat heel bewust wordt dan zou je met je aandachtsveld en je betrokkenheid, vanuit je hartsbetrokkenheid, kun je je energieveld vanuit de emotie ergens heen zetten, kun je het heel bewust doen. Heel bewust kun je dus dingen opbouwen. We noemen dit op de Aarde telepathie, maar dat is het helemaal niet, het is er gewoon pure zuivere: aandacht brengt scheppingskracht. Kun je heel bewust doen. Kun je ook per ongeluk doen, dat is wat in deze wereld gebeurt, per ongeluk laten we dingen veranderen of per ongeluk zijn we voortdurend afwezig waardoor de verandering niet plaatsvindt en iets anders doorgaat steeds.

Om dat te voorkomen dat we voortdurend de hele dag, hele week, hele maand, heel jaar heb je dit – als je lang genoeg leeft en je zou je energie niet kwijtraken en je zou daarmee weten om te gaan -, zou je steeds grotere krachten krijgen. Energie is kracht, dus je gevoelskrachtintelligentie van binnenuit neemt toe, je emotionele patronen waar je frequentie uit bestaat worden krachtiger, er komt steeds meer aan informatie in het leven. Maar ook je mentale krachten worden groter. En om dat te voorkomen, dat die lijn steeds blijft stijgen vinden er constant ontlading-momenten plaats… Je ontladingspunten, dat zijn vaak, bijna altijd, momenten waar we niet aanwezig zijn, waar we ons laten besturen. Het kan een forse schrik zijn, kan een gedachte van iemand anders zijn, die daardoor heen gaat waardoor je niet meer bij jezelf blijft. Je wordt op die of andere manier gestopt. En als onderbreking van de evolutionaire bewustzijnsgolf door de Aarde, krijg je klap op de nek.

Als je dat door begint te krijgen, ga je heel anders naar je werkelijkheid gaan kijken. Ga je zien wat er gebeurt. Hoe mooi de gebeurtenis ook is, die plaatsneemt, waarbij je betrokken bent, ineens doorzie je: zo, dat is een slim verpakt systeem, ik ben gewoon compleet uit mijn energieveld weg. Ik zit ineens in een hele andere gedachtengolf met een hele andere bezigheid.

Is dat per se slecht? Nee, dat is niet slecht, want daar gaat het helemaal niet om. Het is iets anders. En we halen de classificatie van “goed” en “kwaad” daar af. Het is iets anders. Het zorgt ervoor dat ik weer opnieuw moet instappen in mijzelf.

En in deze beweging hebben we dus te maken met het traumatische, of blokkerende, afsluitende, corrigerende gedachte. Het woord “trauma” is niet altijd op z’n plek, want soms zijn dingen niet echt een trauma, maar het heeft de uitwerking van dat je uit de opbouw komt. Dus je kunt je concentratie kwijtraken. Je kunt je zin kwijtraken om iets te doen. De zin om iets te doen, de verbondenheid om iets te doen kunnen gewoon weg zijn. Het is toch iets heel geks. Het is toch iets raars, dat je iets doet vanuit je gevoel en dat een moment later (we noemen dat wel eens “mijn humeur is naar de haaien”), dat een moment later het gevoel weg is. Het is toch gek? Hoe kan het zijn, dat jij beslist, je voelt dat het goed is, dat je daarmee bezig gaat, en dat er iets gebeurt, en dan dat is dan ineens weg. Alsof het een leugen was wat je daarvoor voelde? Terwijl je toch weet dat het klopt. Daar moet je je best doen om daarin te komen.

Dus daar wordt gewoon geschaakt met ons bewustzijn … en daar moeten we inzicht in krijgen. Op het moment dat je meer energie krijgt, meer aandacht, gaat jouw bewustzijn, dat noemen we in hersengolfstaal, je trilling stiller … (tekent Gamma, Bèta, Alfa, Theta en Delta – he, het is wel toevallig (gelach)). Het gaat om golven van bewustzijn.

Gamma-bewustzijn, bijvoorbeeld, dat is als je heel veel informatie moet horen, snappen en begrijpen. Hier is de mengeling, er komt heel veel informatie naar voren, maar de ondertoon is dat je voelt je grondtoon.

Bèta is het bewustzijn, trilling van de hersengolven van het denkveld van de mensheid hier. De mensheid op deze Aarde denkt voornamelijk in Bèta-bewustzijn, dus de trillingen van de elektromagnetische golven zitten in de frequentie van Bèta.

Vraag: Zegt Gamma dat je dan niet zo veel bij voelt?

Nee, dat hoeft niet… alles wat je daar voelt is vaak ook een hyperneurologisch responsveld, dus dat is meer een simulatie. Dus je kunt voelen vanuit je brein, dat is ook heel mooi. En je kunt voelen vanuit iets anders in jezelf, dat is ook heel mooi.

Vraag: En in de Gamma is de kans groot dat het vanuit het brein is?

Gamma is heel snel, het is ongeveer 40 trillingen per seconde en je brein resoneert. Dat is een heel snel trillingsveld en waar heel veel informatie wordt opgenomen van buitenaf. Het is een heel snel denkveld.  … Beta-bewustzijn dus, doorsnee denkveld waar de mens zit.

En dan is het Alfa-veld, dat is de meditatieve sfeer waarbij je voelt dat je gaat ontspannen. Bij Alfa merk je: he, mijn hersenen beginnen prikkels wat los te laten en voel je dat allerlei vormen weg gaan trekken. Bij Alfa daar zie je vooral bij meditaties op dat je de grip kwijtraakt, dat je in slaap zou kunnen vallen. Dus meditaties zijn, zonder dat mensen het door hebben, zijn heel vaak een agenda om daar in de diepe meditatie je eigen bewustzijn kwijt te raken en in slaap te vallen en aan te klikken aan iets anders. Als je binnen dat Alfa-bewustzijn, dus binnen de meditatie, leert, onder beweging die we zo gaan door gaan nemen, als je weer herleert om dat toe te passen met je bewustzijn: dat je toestaat en te ontspannen, en helder aanwezig te zijn. Dus lichaam ontspant, geest ontspant en je bewustzijn fietst niet weg, of die haalt je weer terug, dan zul je merken dat je binnen het Alfa-bewustzijn een nieuwe staat, vorm van bewustzijn kunt ervaren in jezelf, en dat noemen we hier op de Aarde Theta-bewustzijn. En Theta-bewustzijn is een hele diepe meditatieve staat, een hele rustige energie; hier zie je het trillend, er wordt heel veel informatie van buitenaf opgenomen. En met Theta-bewustzijn is het zo, dat heel veel informatie komt van binnenuit. Via de hartskracht, hartsintelligentie, echt hartsvibraties, informatie buiten ruimte en tijd, dat die binnen kan komen.

Dus hier ontstaat een trilling die rustig is en vibreert met de kosmische intelligentie in het lichaam. Daar ben je dus helder aanwezig, toch ben je in totale rust. We moeten ons niet op gaan leggen, dat we dit moeten bereiken. Dit is gewoon een tabel, op een rijtje neergezet. En een andere laag daar onder, dat is nagenoeg “0”, dat is de driehoek, dat is de Delta. Delta is een nulpunt, daar worden de dingen neergelegd in vibratie, dat is het startpunt van een nieuwe frequentie…. Mensen die heel vaak in Gamma zitten, vooral met trainingen, in opleiding, dat soort dingen, met veel informatie van buitenaf de hele dag door die kunnen net zo goed in een Theta-bewustzijn komen. Maar kijk, daar is het vaak “leeg” voor de mensen, want je moet gaan leren luisteren naar jezelf, naar de kosmische kracht. En als je je heel erg bent afgesteld op prikkels, gewoon zintuigelijk, dan ben je gewoon verslaafd daaraan. Dus het hoeft maar dit te gebeuren en ons brein is gelijk erop gericht.

Bron: Martijn van Staveren, EDU 27 juni 2021

Illustratie: Brain  waves https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/brain-waves

Foto: Marike Dijkstra