Brongenoten – site update

Lieve mensen,

Hoe gaat het met je? Ik wil graag een update geven over deze site.

Brongenoten.nl ontstond een paar jaar geleden en sindsdien ging die steeds meer open, open voor alle lezers en ook voor de scheppers, schrijvers, delers die hun evenement, blog, tekening of onderzoek met anderen wilden delen. Ik voel grote dankbaarheid en bewondering voor de breedte, diepte en diversiteit van wie we zijn, wat duidelijk zichtbaar is op de site.

Zichtbaar… Andere dingen werden ook zichtbaar: er was veel reactief gedrag, “iets vinden van”, andere dingen. En het is goed om het zichtbaar te hebben, het levert diepgaande uitwisselingen. Maar het leek me nu te veel in de weg te staan voor vrede en verbinding.

Een paar dagen geleden kwam er een nieuwsbericht langs waar ik best om moest lachen. Het ging zo: het was niet te doen om de beloofde verlaging van de BTW op groenten en fruit te realiseren, omdat het heeeeeel moeilijk zo niet onmogelijk was om te definiëren wat groenten en fruit eigenlijk is. Wat? Ja, zeiden ze, weet je bijvoorbeeld of groenten chips groenten is? Of aardbeienjam – fruit?

Ja, lastig met definities, wat is bewustzijn, wat is respect? Het is iets om te voelen in mijzelf. Dat ga ik ook doen. Ik trek de mogelijkheid in om artikelen te plaatsen, maar zal zoals ik het al jaren deed, ook jouw evenementen, blogs en berichten blijven posten, die ik voel. Iemand vroeg me een keer: vind je dat leuk om te doen? Ja, best leuk, hoor.

En iemand zei tegen mij: maar lijkt het niet op een censuur? Nee, maar het is een verandering. En als het blijkt, dat het niet de “juiste richting” is, dan laat me dat weten. En als je de site wel waardevol vindt, laat het ook weten. Er is nog een extra optie erbij gekomen om de site te steunen – via PayPal. Je vindt de informatie op de pagina Over. Met grote dank aan mensen, die hun steun al geven door hun bijdrage en hun energie.

En nog een ding. Sommige mensen hebben gemerkt dat “Reacties” onder Berichten soms werken en soms niet werken. De instellingen van artikelen die ik post zijn altijd zo, dat reacties nooit zijn afgesloten. Mocht zo’n melding toch verschijnen (niet waar!) dan is het een technische probleem binnen WordPress zelf. Wat vaak helpt is opnieuw in te loggen (en soms de cash van de webbrowser leeg te maken), dan gaat het vaak spontaan werken.

Straks zijn we zo bewust en kunnen we op zo’n efficiënte manier met informatie omgaan, dat er geen sites meer nodig zijn.

Tot dan,

Hartegroet,

Anna Krasko

Art: Ocean by Cameron Gray

2 gedachtes over “Brongenoten – site update

  1. ‘Zichtbaar… Andere dingen werden ook zichtbaar: er was veel reactief gedrag, “iets vinden van”, andere dingen. En het is goed om het zichtbaar te hebben, het levert diepgaande uitwisselingen. Maar het leek me nu te veel in de weg te staan voor vrede en verbinding.’ Hoe kun je tot eigen originele inzichten komen als je ‘nergens iets van mag vinden’? En hoe maak je onderscheid tussen goed en kwaad als je jouw vermogen om te onderscheiden totaal weg zet? En dan bedoel ik vanuit jezelf en niet vanuit de informatie van wie dan ook… Ik vind het een hele vreemde keuze voor iemand die zegt met bewustzijn bezig te zijn. Het censureren van het vrije woord heeft tot nu toe nog nooit naar iets goed geleidt. Interessant, want wat dat betreft komt dit overeen met het macroniveau. Ook daar zien we censuur en het niet dulden van andere informatie of iemands mening. Als er geen angst is waarom dan mensen beperken in vrijheid?
    • Het is niet dat niemand niets mag vinden, Alles mag. Het is alleen dat “vinden van” is gebaseerd op onvolledige informatie (bv eenzijdige kijk op iets) en leidt niet naar echt begrijpen, inzicht. De blogs van Tamar waren op haar verzoek weggehaald, niet vanwege angst of censuur.