Humpback whales of the South West Pacific in 4K – 10:22
Bron: https://joidesresolution.org/walvissen-en-dolfijnen-van-de-antarctische-oceaan/
“We weten eigenlijk nog maar heel weinig over het leven in de Antarctische Oceaan. Soms spoelen er mysterieuze spitssnuitdolfijnen aan op stranden in Chili en Nieuw Zeeland dus deze soorten zouden in de oceaan tussen de twee continenten moeten leven, maar ze worden maar heel soms op zee gezien en we weten bijna niets over ze. Ten zuiden van Zuid Amerika leeft een vreemd type orka, dat genetisch zo sterk verschilt van ‘normale’ orka’s dat het misschien wel een nieuwe soort is. En dan zijn er nog bekendere soorten zoals de bultrug en dwergvinvis: in de zomer leven ze dicht bij de kust van Antarctica om zoveel mogelijk krill te eten, maar in de winter verdwijnen ze en niemand weet precies waarheen. Wetenschappers denken dat ze van Antarctica vandaan zwemmen om de ergste kou te ontwijken maar de precieze route die ze nemen is onbekend.
Er leven zelfs dolfijnen in de Antarctische Oceaan! De bekende soorten zoals tuimelaars en bruinvissen zul je hier niet tegenkomen omdat het hier veel te koud is voor ze, maar er zijn een paar soorten die aangepast zijn aan het leven in koud water en nergens anders ter wereld voorkomen. De zuidelijke gladde dolfijn (en heel vreemd dier zonder rugvin dat eigenlijk meer op een pinguin lijkt), de mooie zandloper dolfijn en de Commersons dolfijn zijn allemaal soorten die we tijdens onze expeditie zouden kunnen zien.
Over al deze walvissen en dolfijnen is maar heel weinig bekend. Soms worden ze gezien door mensen die per cruiseschip een reis maken van Zuid Amerika naar Antarctica in de zomer, maar verder komen er maar weinig schepen in dit gebied, en al helemaal niet in de winter. Daarom is het belangrijk om alle soorten die we zien goed vast te leggen. Er zijn speciale websites waar iedereen zijn walvissen of dolfijnenfoto’s (met bijbehorende plaats- en tijd gegevens) in kan sturen, en waar wetenschappers dan weer gebruik van kunnen maken om meer te weten te komen over welke soorten waar voorkomen, en in welke tijd van het jaar. Dat maakt het voor ons aan boord extra leuk: elke keer dat we een walvis of dolfijn zien helpt mee om ze beter te beschermen!
Hieronder is een overzicht van alle soorten walvissen en dolfijnen die we tijdens onze expeditie ..” verder lezen
432 hz | Jezelf verbinden met het Universum, Frequentie van GOD Dank je Universum voor alles https://www.youtube.com/watch?v=pV6-FtYGiMs
Lemurian Home Coming – Anders Holte https://www.youtube.com/watch?v=L9BC_bRZPGU
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.