Oorzaak-gevolg

Create A New World!

(door Arlette Krol) Oorzaak-gevolg = Artificieel = Mindfuck

We zijn getraind in deze wereld in het handelen en redeneren vanuit tijdsbesef. In alles wat we doen, in elke seconde gerepresenteerd, gaan we uit van de logica dat als we iets doen dat het een vervolg heeft. Liefst direct waarneembaar.

Dit principe komt voort uit denk-logica en is het best te herkennen in hoe computers werken. Je stopt er iets in en er komt iets uit. Zo werken onze hersenen ook, altijd op zoek naar een ‘logische’ verklaring. Waarin de oplossing altijd refereert naar eerder opgedane informatie of ervaringen. Informatie die niet aan oorzaak-gevolg principe voldoet, valt buiten ons bewustzijn en lijkt niet meer toegankelijk voor ons. Onze hersenen hebben er geen hokje voor.

De mens is echter, diep van binnen, helemaal niet verbonden met deze logica. Als we het diepe voelen, waar ook onze intuïtie huist, proberen te begrijpen, dan lukt dat niet. Diep afgestemd op je gevoel, zonder inmenging van gedachten, is een bewustzijnslaag waarin alles mogelijk is. Beleving aldaar is grenzeloos en logicaloos. Het lijkt saai, maar is een weelde aan ervaringen en creatiekracht. De mens is daarin ongekend.

Echter de wereld waarin we leven, precies zoals het is opgebouwd in al zijn structuren en informatieoverdracht, is gebaseerd op het oorzaak-gevolg model. Alles wordt verklaard vanuit dat ene principe. En omdat we niet verder kijken, lijkt dit de enige waarheid die er is. We worden ermee overspoeld en proberen ons ertoe te verhouden.

Maar werkelijk zijn wie we zijn, wordt ons daarmee ontnomen. Eigen oplossingen vinden, een wereld creëren, collectief en in verbinding, zonder oorzaak en gevolg. Het is iets wat we niet kennen.

Als ieder mens diep van binnen contact maakt met zijn eigen innerlijke gevoelswereld, dan ligt daar de oplossing voor alles. Stel je een situatie voor zoals jij zou willen dat het is. Ga helemaal doorvoelen hoe het zou zijn als het zo is. Van binnenuit ontstaat realiteit. Verwacht niet dat het allemaal verandert is als je je ogen open doet, want dan zit je in oorzaak-gevolg. Maar weet dat je een bijdrage doet aan een collectieve beweging van wereldwijde invloed.

Het moment dat de platheid aan de buitenkant kantelt met de rijke veelzijdigheid aan de binnenkant is al begonnen. Als kleine ontkiemde zaadjes in de ochtendgloren herken ik overal de oorspronkelijke creatiekracht van de mens. En het heeft alle potentie om een park, een bos, een prachtige tuin of zelf een waanzinnige planeet te worden. Zolang we er maar geen verwachtingen van hebben en geloven in onszelf. Boven alles is de wereld die we tot nu toe om ons heen hebben gezien geen afspiegeling van wie wij zijn. Het wordt tijd dat wij het tonen!

English version: https://joyfulhappening.com/Cause-effect/index.php/

Bron: https://joyfulhappening.com/Oorzaak-gevolg/

Vertel hoe jij het ervaart