Dragen gammaflitsen buitenaardse boodschappen met zich mee?

(English  02/15/2021 / By Virgilio Marin: https://ufos.news/2021-02-15-gamma-ray-light-proof-alien-ships.html#)

Onderzoekers van het College of Charleston in South Carolina en de Michigan Technological University observeerden een vreemd emissiepatroon in gammaflitsen. In een studie gepubliceerd in het Astrophysical Journal, zeiden onderzoekers dat gammaflitsen een reeks kleinere pieken in helderheid vertonen die optreden voor en na een grote piek. Als het patroon aan de hoofdpiek is “gebogen” en aan één kant langwerpig, combineren de voorste en achterste piek opmerkelijk goed.

De hoofdauteur van de studie, Jon Hakkila van de afdeling Natuurkunde en Astronomie aan het College of Charleston, meldde:

“Wat er ook gebeurde in het voorste gedeelte, het gebeurde in het achterste gedeelte.”

De wetenschap achter de unieke symmetrie van gammaflitsen

Gammaflitsen zijn heldere uitbarstingen van gammastraling afkomstig van verre sterrenstelsels die snelle jets van heet, geladen plasma door de ruimte sturen. Deze explosies zijn de sterkste en helderste in het universum, schijnen honderden keren helderder dan een typische supernova en ongeveer een miljoen biljoen keer helderder dan de zon.

Voor het eerst geïdentificeerd in het midden van de twintigste eeuw, blijven de explosies van deze stralen astronomen tot op de dag van vandaag intrigeren, omdat ze niet in helderheid toenemen en donkerder worden op een constante piek zoals verwacht. In plaats daarvan flitsen ze in een vreemd symmetrisch patroon en het is nog steeds onduidelijk waarom.

In een eerdere studie ontdekte co-auteur Robert Nemiroff van Michigan Tech dat wanneer een object van een verschuiving sneller dan licht naar langzamer dan licht gaat of vice versa, die overgang een optisch fenomeen kan veroorzaken dat lijkt op een gammaflits.

Nemiroff en Hakkila stellen dat alles wat de gammaflitsen veroorzaakt, sneller kan reizen dan het licht dat het uitzendt, wat resulteert in een vreemd emissiepatroon.

Hoewel de wetten van de fysica stellen dat niets eigenlijk sneller kan reizen dan licht, hebben de onderzoekers gemerkt dat wanneer licht door materie reist, zoals een interstellair gas of een soep van geladen deeltjes, het vertraagt en andere materie het kan bereiken.

Om de theorie nog verder te brengen, postuleerde het paar dat het materiaal dat verantwoordelijk is voor de gammaflitsen eerst langzamer kan reizen dan de lichtsnelheid voordat het versnelt of snel is begonnen voordat het vertraagt. In beide gevallen is het resulterende emissiepatroon vergelijkbaar met symmetrische pieken in gammaflitsen, aldus de onderzoekers.

Hoewel de oorsprong van de gammaflitsen nog steeds onduidelijk is, merkten Nemiroff en Hakkila op dat hun bevindingen op zijn minst een aanwijzing konden geven voor de uiteindelijke oorzaak van deze heldere explosies.

Zijn gammastralen een kanaal voor buitenaardse berichten?

Algemeen wordt aangenomen dat deze explosies worden geproduceerd door superzware sterren die in supernova’s veranderen, maar het feit dat deze verschijnselen zulke ordelijke patronen uitzenden, maakt ze zo mysterieus.

Een verklaring die over deze symmetrie spreekt, stelt dat deze explosies berichten kunnen zijn die door een geavanceerde exoot worden verzonden.

Wijlen astronoom John A. Ball, die lange tijd wetenschapper en professor was aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), zei dat gammaflitsen krachtig genoeg zijn om informatie te dragen. Volgens Ball zijn de stukjes informatie die een gammaflits van slechts twee milliseconden zou kunnen dragen bijvoorbeeld “vergelijkbaar met de geschatte totale informatie-inhoud van het biosysteem van de aarde”, inclusief collectieve genen van de wereldbevolking, memes, bibliotheken en computermedia.

Ball zei een paar jaar voor zijn dood:

“Voor zover we weten, bieden gammastralen de breedste praktische communicatiebandbreedte in het elektromagnetische spectrum.”

Deze explosies, voegde hij eraan toe, zijn de enige haalbare manier om grote hoeveelheden informatie over interstellaire afstanden te verzenden.

Bovendien stelt Ball dat gammastralen ook de zaden van het leven kunnen bevatten. Berichten in gammaflitsen kunnen volgens Ball sporen zijn die gedijen en zich verspreiden wanneer ze in een stimulerende omgeving terechtkomen.

Hij zei:

“Ze verspreiden een enorm aantal sporen en verwachten slechts een percentage van een minuut te overleven.”

(Bron in het Engels https://ufos.news/2021-02-15-gamma-ray-light-proof-alien-ships.html#)

Er zijn veel dingen die we nog moeten leren over het Universum. Misschien wel een aantal dingen die zo oneindig zijn als het universum zelf.

N3m3

Bron: https://www.ovnihoje.com/2021/02/25/as-explosoes-de-raios-gama-carregam-mensagens-alienigenas-consigo/