Silence – Day of the Moon

Stel, we leven in een realiteit waar we niet alles kunnen zien. En ik heb het niet over hele kleine dingetjes of over de frequenties die buiten het zichtbare spectrum vallen. Stel, dat het gaat over een situatie waar hypnose van pas komt: elke keer als je iemand ziet, wordt je geheugen gewist specifiek gericht op een interactie met die “iemand”.

Dit is in het kort waar episode “Day of the Moon” van Doctor Who over gaat (seizoen 6, ep. 2).

Daar is het een beschaving die zichzelf Silence noemt geïnfiltreerd bij alle overheden en instituten op Aarde. Maar niemand weet het, omdat het geheugen van de mensen die ze zien en horen steeds gewist wordt. Doctor is een tijdreiziger, die in zijn multidimensionale ruimteschip Tardis reist. Het lijkt van buiten op een blauwe politie hokje maar is eigenlijk heel groot van binnen.

Doctor Who : Season 6 Episode 2 – Day of the Moon (BBC, 2011) – Trailer

Steven Moffat schreef het script van Day of the Moon en wilde per se beelden van Apollo 11, landing op de maan, van Area 51 en van Richard Nixon en de Oval Office erbij betrekken. Daarom was deze episode in de Verenigde Staten gefilmd, wat niet vaak gebeurde bij Britse Doctor Who serie.

The Doctor Defeats The Silence | Day Of The Moon | Doctor Who (3:50)