LINEAIR DENKEN OF VRIJ BEWUSTZIJN

(door Thérèse Jeunhomme) Lineair denken is iets wat de laatste tijd regelmatig oppopt in mijn belevingswereld. Veel mensen in deze wereld zijn gelinkt aan lineair denken. Anders uitgelegd: aan lineair denken, en dus beleven en voelen, aan al hetgeen er miljoenen jaren was en waarvan het schier onmogelijk lijkt om hiervan los te komen. Ik noem het ook wel eens ‘dunnetjes denken’ wat ik geenszins als een oordeel bedoel. Als mens ben je geboren, opgevoed, groot gebracht en groot geworden in een wereld die zich door de miljoenen jaren heen heeft gevormd zoals diezelfde wereld zich nu manifesteert. En daar is lineair denken onlosmakelijk mee verbonden, omdat dit gelinkt is aan de lineaire tijdlijn waarin wij alles van moment-tot-moment beleven. Worden er in deze wereld allerlei scenario’s aan jou gepresenteerd? Dan haken wij daar lineair op aan. Re-actief denken en ageren is wat er doorgaans gebeurt. Klimaatcrisis? Oh daar moeten we allemaal wat aan doen. Gascrisis? Oh jee als ik het maar warm genoeg heb deze winter. Dreigende oorlog? Oeh dat is allemaal de ‘schuld’ van die of die of die. Rood staan op je bank? Jemig dan hoor ik bij de arme sloebers en voel ik me niet meer volwaardig. Buitenaards contact? Wat voor enge wezens zijn dit dan wel niet? Dit zijn re-acties op in meer of mindere mate geprogrammeerde situaties in onze wereld. Vaak wordt er dan ook gekeken naar anderen om het op te lossen. Ik noem dit lineair denken omdat het zo lang zo geweest is. 

Vrij bewustzijn is in staat om vanuit zichzelf, vanuit het eigen innerlijke weten, alles wat er om je heen (groot en klein) gebeurt neutraal waar te nemen zonder hieraan een label of een prijskaartje te hangen. Je zou dit ook ‘verticaal’ denken kunnen noemen omdat vrij bewustzijn gelinkt is aan verticale tijdlijnen waarin alles tegelijkertijd in meerdere levens en universa plaatsvindt. Dit is kwantumfysica. Het is de innerlijk gevoelde vrijheid, het werkelijke weten wie jij bent, waar je vandaan komt, van waaruit je van binnen naar buiten kijkt en niet (be)oordeelt, re-ageert, protesteert en activeert. Het oorspronkelijke vrije bewustzijn kan ieder mens in zichzelf openen. Daar zit de ware kracht van verandering. Wij zijn geen spirituele wezens (de term ‘spirituele wezens’ is bedacht door andere galactische groepen). Wij zijn scheppende wezens die zelf realiteit kunnen creëren van binnenuit. Deze organische snelweg is ook de aanvliegroute van andere galactische beschavingen die kunnen aanhaken op het frequentieveld van het zelf geopende bewustzijn.

Hieronder de trailer van een film ‘The Host’ die mij lang geleden aansprak, omdat deze film een in mijn beleving mogelijk scenario voor onze wereld weergeeft (uiteraard op Hollywood-manier), en op welke wijze mensen met vrij bewustzijn in en bij zichzelf kunnen blijven, zelfs als hun wereld is overgenomen en zogenaamd vrij is van oorlog, strijd, honger en armoede, maar waar ook het individuele bewustzijn is overgenomen. 

20221012 Thérèse Jeunhomme

Bron: https://vloeibareliefde.com/2022/10/12/lineair-denken-of-vrij-bewustzijn/

Vertel hoe jij het ervaart