HART & HOOFD

(door Thérèse Jeunhomme) Mijn (voorlopig?) laatste schilderijen januari 2022. Het voelt dat er iets nieuws gaat komen. Wat natuurlijk onverlet laat dat mijn kunstenaarschap in mij aanwezig is, evenwel ben ik ongeveer 150 schilderijen verder, en een heleboel schrijfsels daarbij. 10 jaar Verf en Woorden zijn op mijn site te bezichtigen. Wat rest is de verkoop van al mijn creaties. Schroom niet om met mij contact op te nemen indien je belangstelling ergens naar uitgaat via vloeibare.liefde@gmail.com

Tweeluik: Hart en Hoofd
Tweeluik: Hart en Hoofd

Hart & Hoofd is een tweeluik van olieverf op katoen, formaat 50 x 70 cm, in een goudkleurige lijst. Het beeld is de creatie vanuit hart en hoofd die met elkaar samenwerken. Mijn liefde voor de zeekust en voor vuurtorens zijn het thema. Vuurtorens heb ik altijd leuk gevonden en vaak geschilderd: ze staan gewoon maar ergens te staan en zenden hun licht uit, stevig verankerd op de grond en bestand tegen (heftige) stormen. Mijn eerste website droeg de naam ‘Lighthouse Foundation’ al is er nooit een foundation geweest, ik vond het welluidend klinken. Zo heb ik mijn aanwezigheid in dit leven eigenlijk ook wel ervaren, altijd mijn innerlijk licht uitzendend en door innerlijke kracht bestand tegen forse tegenwerking, (voor)oordelen en manipulatie. Al was en is dat beslist geen lolletje, en brengt het levend vuurtoren zijn ook gevoelens van eenzaamheid met zich mee. Ik vermoed dat veel van mijn reisgenoten zich wel in dit beeld (h)erkennen, want wij zijn die krachtige en prachtige warriors die zelf het gouden innerlijke licht levend houden. Vòòr de verandering.

Voel jij je ook wel eens zo en word je, net als ik, bij tijd en wijle ontmoedigd door alle forse tegenwerking die je ontmoet? Kijk dan eens met een knipoog naar dit filmpje, verander je koers niet en blijf in jouw kracht staan.

Bron: https://vloeibareliefde.com/2022/01/31/hart-hoofd

Vertel hoe jij het ervaart