Kwantumbenadering en drie niveaus van bewustzijn

De ontdekkingen van de kwantumfysica hebben ons leven radicaal veranderd. Het omvatte totale automatisering, internet, mobiele communicatie, lasers, nieuwe metalen en technologieën, er was een doorbraak in ruimteonderzoek, de defensie-industrie, computers, geneeskunde, biologie, scheikunde, neurofysiologie - het is onmogelijk om alles op te sommen, en de vooruitzichten kunnen niet worden voorgesteld. Maar waar het bewijs van wetenschappers wordt genegeerd dat we leven in een kwantumwereld van elkaar doordringende en op elkaar inwerkende energieën, daar, in afscheiding en angst, groeit een crisis - namelijk in politiek en economie, in multiculturele relaties, in de afname van het niveau van onderwijs, cultuur en kunst. Is dit niet een oproep aan iedereen om op een andere manier naar zichzelf en de wereld te kijken en alles te benaderen vanuit het standpunt van de kwantumrealiteit? Wat is de essentie ervan?
De materiële wereld en de kwantumwereld.
"Alles is leegte, en vormen zijn gecondenseerde leegte."
A. Einstein
In de fysieke wereld bestaat alles als subjecten en objecten, als afzonderlijke vormen met hun eigen karakteristieken en eigenschappen. Natuurkundige David Bohm noemde deze ruimte 'expliciete orde' en onderbouwde dat het geen eigen realiteit heeft, maar een projectie is van de 'verborgen orde' - het diepe kwantumniveau van het heelal, 'dat alles en iedereen met elkaar verbindt'. En de werkelijkheid zelf is de eenheid van deze twee orden als het "vouwen en ontvouwen" van het gemanifesteerde en het ongemanifesteerde.
Alles wat in de materiële sfeer bestaat, inclusief emotionele toestanden, bevindt zich in het kwantumfundamentele principe - energiegolven van verschillende lengtes en frequenties die zich in de "leegte" bevinden. Ze kunnen zwevende deeltjes worden, veranderen, "verstrengeld" raken, elkaar op onbeperkte afstand beïnvloeden en weer in golven veranderen. Een duidelijke zekerheid hier  is een waarschijnlijkheid, en een waarschijnlijkheid is een onzekerheid. Maar dit is geen chaos, maar een onbegrijpelijk, sterk georganiseerd Geheel, dat wordt gecoördineerd door één fundamentele energie - Geest. Het creëert een kwantumpotentiaal - en de beweging van de deeltjesgolven wordt gecoördineerd. Het verenigt werelden in een enkel Veld - en alle dimensies, en vele gelijktijdig bestaande realiteiten verenigen elkaar en vullen elkaar aan. Dit is de verblijfplaats van de Allerhoogste Geest / het Absolute / God en onze Goddelijkheid. De verlichte leraren van de mensheid spraken erover als non-dualiteit.
Begrijpen wanneer golven in verdichtte deeltjes overgaan, betekent begrijpen hoe wij, echte scheppers, ons lijden creëren. En kwantumbeginselen begrijpen betekent de kans krijgen om een ​​intelligente, bewuste schepper van onze realiteit te worden.
Hoe ervaringen worden gecreëerd en waarom we lijden.
Gewoonlijk zien de hersenen, ongeacht waar we naar kijken, wat we ook doen, met wie we praten, alleen hun eigen houding ertegen. We plakken er meteen een label op, dat wil zeggen, een naam, en het wordt een emotie. Als de geest het als negatief beoordeelt, ontstaat er afwijzing en weerstand. Door het naar buiten te spatten, trekken we laagfrequente uniformiteit aan, als we het onderdrukken, vernietigen we onszelf van binnenuit. De relatie met zichzelf, met mensen, met de wereld is ook op dit principe gebouwd.
Als we alles waarnemen door de filters van onze ideeën, geven we oordelen aan onszelf en aan mensen, andere geven oordelen over ons, en het zijn geen levende wezens die communiceren, maar luchtspiegelingen die door de geest worden gecreëerd. Vandaar – gevoel van niet begrepen zijn, teleurstelling, vervreemding en ... creatie: door een emotie die kan aangeduid worden als woede, wrok, jaloezie, enz., creëren we een ervaring. Het wordt gegeneraliseerd tot een overtuiging, energie wordt gecondenseerd/ verdikt. Neurale verbindingen verschijnen in de hersenen, die door associaties deze reactie keer op keer opnieuw creëren, en vroegere relaties met hun passies, pijn en lijden worden automatisch overgebracht naar het heden. En noch bekrachtigingen, noch positieve gedachten werken in tegenstelling tot negatieve: beide ideeën worden tegenover elkaar gelegd, maar de eerste overtuiging, verankerd in het onderbewustzijn, blijft sterker, en de hersenen, die ons beschermen, laten geen andere informatie naar binnen of naar buiten toe. Bovendien vermenigvuldigt de geaccentueerde “plus” de “min” alleen maar, en wordt het conflict tussen twee realiteiten dieper.
Creatie van uw realiteit
"We mogen niet vergeten dat we in de game of life zowel toeschouwers als deelnemers zijn."
Niels Bohr.
De meest waardevolle ontdekking van de kwantumfysica is het bewijs dat de waarnemer geen passieve, maar een actieve rol heeft - superpositie, en dat hij beïnvloedt wat hij ziet. Wat volgt hier in de praktijk uit? Als er geen waarnemer is, bestaan ​​er veel realiteiten als potentieel. En als de waarnemer verschijnt, dankzij de energie van zijn gedachten en gemoedstoestanden, komen potentiële realiteiten tot leven en worden ze geconcretiseerd. Dit verdikt de Lege ruimte, het wordt georganiseerd en het hangt van de waarnemer af welk aspect van de werkelijkheid zich zal manifesteren en wat verborgen zal blijven. Dus het waargenomene wordt een waarnemer, en hij bevindt zich ... in zijn eigen overtuigingen. Als hij zich met hen identificeert, ziet hij niet Dat-Wat-Is, maar zijn eigen ideeën erover, en als hij ze voor de waarheid aanneemt, leeft hij in verdraaiingen en onwaarheden, waarbij hij zichzelf tot lijden veroordeelt. Bovendien betekent het bewijs dat in de kwantumwereld “alles met elkaar verbonden is en alles doordringt met de rest” (David Bohm) dat de gedachten en energieën van één iedereen beïnvloeden. Dit is wat de wet van karma veroorzaakte. Door elk van zijn eigen "boemerangs" terug te geven, beschermt de schepping zowel zichzelf als haar inwoners. En roept tegelijkertijd mensen op tot verantwoordelijkheid en bewustwording.
De positie van de waarnemer en het eerste niveau van bewustzijn.
De uitweg uit de val van vervormingen is in disidentificatie met wat de mind heeft gecreëerd. De aandacht wordt naar binnen gericht en een deel van het bewustzijn wordt vrijgespeeld. Er is een zekere afstand tussen mij en gedachten/ emoties; mij en een andere persoon; mij en de gebeurtenis die ik heb meegemaakt. Deze onthechting leidt weer naar de rol van de waarnemer. Gedachten en emoties worden niet afgewezen, maar gewoon geobserveerd, de manifestatie van meningen, overtuigingen, beelden van "ik" worden gemonitord. En we plakken geen beoordelingslabels meer, we bevinden ons niet in ervaringen - we observeren ze en zijn ons ervan bewust. En veroordeling, belangrijkheid, verslavingen verdwijnen - de energie wordt niet verdikt.
Observatie wordt ook wel zelfreflectie/ zelfkennis / getuige genoemd.
Dit is het eerste bewustzijnsniveau, dat het begin markeert van het ontwaken van bewustzijn.
Kwantumbenadering van het probleem en de overgang naar een andere realiteit.
De kwantumbenadering vertrekt vanuit de positie van de waarnemer - het 'nulpunt', zoals natuurkundigen het noemen. Maar dit is niet genoeg om problemen op kwantumniveau op te lossen.
Gewoonlijk beschouwen psychologen elke aandoening - wanhoop, agressie, angst, vreugde, inspiratie, enz. als afzonderlijke bestaande emoties en trauma's, complexen, spanningen en mislukkingen uit de kindertijd worden geanalyseerd in lineaire causale verbanden. Tegelijkertijd wordt aangenomen dat het geloof zelf mensen aantrekt naar een persoon die zijn idee bevestigt.
In de kwantumbenadering is het tegenovergestelde waar: gedachten, emoties en gevoelens, beelden van 'ik', vaste oordelen - elke manifestatie van de ego-mind wordt beschouwd als gecondenseerde energie - een deeltje dat iets tegengesteld niet toelaat in het energieveld van een persoon. En om het probleem op te lossen, hoeft alleen de gecondenseerde energie te worden opgelost. Maar hiervoor is het niet alleen nodig om je er niet mee te identificeren in de positie van de waarnemer, maar ook om bij te houden hoe het transformeert, oplost en verdwijnt (dit wordt hieronder in detail beschreven). In dit proces worden de waarnemer van het probleem en het probleem één energie, en wanneer het waargenomen probleem, dat wil zeggen “het probleem”, verdwijnt, verdwijnt ook de waarnemer. En de leegte gaat open. Onderdompeling erin is een garantie voor de effectiviteit van het verrichte werk, aangezien het de Bron is waarin en dankzij welke alles ontstaat, bestaat en verdwijnt. En door op de frequentie van de Bron te blijven, wordt onthuld Wie We Zijn. En dit is al een overgang naar een andere realiteit.
Oefening
1 - Sluit je ogen. Herhaal wat u psychologisch belast, totdat u voelt waar de emotie zich in uw lichaam concentreert. Probeer het vanuit je diepten te bekijken. Als het bijvoorbeeld ruzie is omdat ik jaloers ben, herhaal dan wat erachter staat: "Ik ben bang dat iemand beter is dan ik" (en ze zullen niet van me houden). Als je het moeilijk vindt om nee te zeggen, is het probleem: ik ben bang om slecht te zijn. En achter een pijnlijke herinnering, bijvoorbeeld: "Ik werd thuis altijd bekritiseerd", is de overtuiging die hierdoor ontstaat belangrijk: "Ik ben een grijze muis / ik ben ongetalenteerd / ik geloof niet in mezelf". Houd er rekening mee dat er achter negatieve emoties, achter een complex van superioriteit of zelfverachting, achter de angst voor kritiek en lijden, waarvan men ziek kan worden en ... dood kan gaan, altijd angst schuilt voor de dood van het valse zelf.
2 - Richt je aandacht op de gemarkeerde plaats in het lichaam en verwijder de labelnaam (dit is bijvoorbeeld angst / wanhoop / wrok / schuldgevoel). En een zware emotie, gedachtenLOOS en zinLOOS gemaakt, zal veranderen in een andere energie.
3 - Geef het een beeld - het eerste dat komt (stok, cirkel, steen, haas, vlek, enz.) En breng het naar voren - op je mentale scherm. Observeer de energie die in een afbeelding is gekleed - het maakt het gemakkelijker om de vorm, kleur, grootte ervan te overwegen en bij te houden hoe deze, in kwantumtermen, "gecondenseerde leegte" beweegt, verandert, helderder wordt, vermindert en ... volledig verdwijnt. En als het scherm helder wordt, duik dan de geopende leegte in.
4 - Je zult merken dat ideeën over jezelf, "suchness", persoonlijke geschiedenis verdwijnen, en je voelt een verbazingwekkende kalmte, lichtheid en gratie. Maar je bent, je bent aanwezig op dit moment. Dit is het Ware Zelf, eeuwig en oneindig, bestaande vóór de gedachten en overtuigingen die door de Mind zijn gecreëerd.
Wanneer wat we ervaren als energie wordt waargenomen, transformeert het bewustzijn zichzelf en leidt het naar de Bron van alles en alles.
Visie vanuit de achtergrond en het tweede bewustzijnsniveau.
De kwantumbenadering raakt het verleden niet: op golfniveau bestaan ​​verleden, heden en toekomst gelijktijdig. Ze herprogrammeren ook geen overtuigingen, omdat oorzaak en gevolg zich op hetzelfde punt bevinden. Alles is hier op iets anders gericht - op bewustzijn en visie op onderlinge verbindingen in één veld. Daarom wordt het belangrijkste probleem niet het probleem, dat meestal op de voorgrond wordt gezien als iets aparts, maar de achtergrond waarop het is ontstaan.
De achtergrond is de Leegte / Geest / Bron. Het probleem zelf wordt gezien als een verdikking van de leegte als gevolg van scheiding van de Bron - de onveranderlijke basis van alles en iedereen. Onthechting van de Bron - van de Essentie, die we zijn, en is de enige reden voor tal van lijden - stress, tegenspoed, ziekte, enz.
In de praktijk is de achtergrond een levend gevoel van jezelf of de staat van de Ik Ben. Maar totdat we het zelf ontdekken, zullen we ons ten onrechte identificeren met de lichaam-mind, met onze reacties en problemen voor onszelf creëren door ze te noemen: "Ik lijd, ik ben beledigd, ik ben verdrietig", enz. Nu zijn ze niet langer "ik". Het besef dat ik ben, ik besta, wordt dan “mij”, zonder enige toevoegingen eraan. Dit is "een staat zonder staat, kennis zonder kenner, bewustzijn zonder waargenomen object" (S. Volinsky). Daarin wordt een persoon Geen en Iedereen, en het huidige moment bepaalt zijn gedrag. Daarom vereist de kwantumbenadering niet alleen observatie op afstand, maar ook observatie vanuit de achtergrond-Foundation. Vanuit het Ik Ben, vanuit het besef van mijn Aanwezigheid in het hier en nu. En wanneer de veranderende psychologische en emotionele problemen worden ervaren tegen de onveranderlijke achtergrondbron, lossen ze op in zijn Licht en versmelten ermee.
Je zit achter de computer. Voel je, dat je op de stoel zit. Ervaar je, dat Je bent? Dat je bestaat? Breid deze staat uit buiten het lichaam en maak er een achtergrond van van waaruit je praat, luistert, werkt en ... je irritatie, vreugde, vrede observeert, getuige bent van de beweging van gedachten, overtuigingen realiseert, nadenkt over alles wat er gebeurt.
De visie op de achtergrond is holistisch, niet onderhevig aan concepten en ideeën. Daarin is de mind verbonden met gevoel, zijn onderlinge verbindingen omsloten en wordt reactiviteit (automatische reacties op externe invloeden) verdrongen door “proactiviteit” (de term van de psycholoog Viktor Frankl): tussen de prikkel en de reactie erop blijft er ruimte voor vrije keuze, en de persoon wordt al niet geleid door emoties, maar door doelen en waarden. Dit maakt hem proactief en bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn beslissingen en keuzes, die worden uitgevoerd door de kracht van zijn vrije wil. Met andere woorden, het is desidentificatie en gewaarzijn, waarin de pop verandert in een intelligente schepper van zijn realiteit.
Perceptie van de achtergrond / van de Ik Ben is Ontwaken en het tweede niveau van bewustzijn.
"Isness" en het derde niveau van bewustzijn.
"De kwantumwereld stuurt ons constant berichten"
(Max Planck)
Wanneer ik als waarnemer (subject) naar het waargenomen (object) kijk, is er een scheiding tussen ons. En in de kwantumrealiteit is dat niet zo. Maar als je de aandacht vestigt op het feit dat tussen de waarnemer en het waargenomene, dat wil zeggen, op de straal van aandacht die hen verbindt, de waarnemer een waarneming wordt en versmelt met Dat-Wat-Is: ze worden één energie. Ik verdwijn en integriteit ontstaat - puur, onverbrekelijk Zijn / Bestaan / Ruimte van Geest / levende, scheppende en dirigerende kwantumveld / Bewustzijn, dat alles omvat / Dat Wat We Zijn. Dit is het derde niveau van bewustzijn of Verlichting - je ervaring beleven in de Geest en jezelf kennen als een multidimensionaal bewustzijn, gecreëerd naar het beeld en de gelijkenis van God.
Wanneer mensen beseffen dat ruimte en aarde, sterren en water, al het zichtbare en onzichtbare, alle mensen, alle volkeren in wezen één en dezelfde ondeelbare essentie zijn, dat we unieke spirituele wezens zijn die geen grenzen hebben, en dat in onze cellen pulseert de geest die dezelfde voor iedereen is, zullen vijandschap, meningsverschillen en interpersoonlijke conflicten verdwijnen: ze ontstaan ​​alleen tijdens afscheiding en oppositie en zijn onmogelijk in de ervaring van gemeenschap en eenheid.
Je kunt de wereld alleen vanuit je Goddelijke Essentie zien als een enkel veld van onderling verbonden energieën, dankzij de Essentie, en in het bewustzijn in al zijn Essentie. Dan worden we Bewustzijn zelf, en de visie van bewustzijn gaat voor ons open - de kwantumbenadering. Er staan ​​geen oordelen in - dit is goed, en de andere is fout, dit is goed en dat is slecht. Er is geen denker, maar er is Denken. Er is niemand die zich ervan bewust is, maar er is Bewustzijn.
Misschien is het onmogelijk om altijd op deze frequentie te zijn. Maar wanneer de mind gaat aan en er vindt een terugval plaats, dan alleen al te beseffen WAAR het vandaan kwam laat het ons terugkeren naar onze Oorspronkelijke Zijn.
Alle drie de bewustzijnsniveaus zijn werkbaar:
- In de positie van getuige zijn we aanwezig in het "hier en nu", we disidentificeren ons met gedachten en gevoelens en kennen niet-ik.
- In de staat van “Ik Ben” handelen we, praten, worden van bewust, ontdekken onze Ware Zelf en de wereld. En hoe langer we op deze frequentie blijven, hoe actiever het bewustzijn ontwaakt.
- En wanneer we samensmelten met de Werkelijkheid en woorden een eindeloze ruimte met vele mogelijkheden, lost onze “ik” op en blijken we Bewustzijn zelf te zijn, het Leven, dat door ons heen stroomt. Om dit te zijn is een groot wonder waarin de liefde van de Schepper voor zijn creaties tot uiting kwam.
 We zijn allemaal tegelijkertijd in de fysieke en kwantumwereld, die één en onafscheidelijk zijn. En of we ons er nu van bewust zijn of niet, iedereen is kwantumbewustzijn.
Esther Gerber (vertaling uit het Russisch)

Foto: Marike Dijkstra (instagram: Marikekieke)

Vertel hoe jij het ervaart