DE DICHTHEID IN DE WERELDEN VAN VORM

(door Thérèse Jeunhomme) De dichtheid in de ‘werelden van vorm’ heb ik niet eerder zo verdicht en afgesloten ervaren als de afgelopen maanden november en december. Het beklemde mijn Zelf. Mijn altijd aanwezige inspiratie, creativiteit en innerlijk gevoelde vrijheid en vreugde, die juist in de maanden daarvoor enorm krachtig in mijzelf voelde, werd volledig overgenomen. Alsof ik volledig verstoken was van alle dikke 30 jaar diepgaand zelf onderzoek en niet meer in staat was om dit binnenin mijzelf te voelen. Het innerlijke gevoel dat ik helemaal niet wil leven in een wereld zoals die nu op aarde wordt vormgegeven, was diep binnenin mijzelf voelbaar. Het is gewoonweg niet een wereld waarin ik vrij, krachtig, volledig, liefdevol, creatief en vreugdevol kan bewegen. Ik kon het niet, leven in deze verdichte, gemanipuleerde wereld. 

Ik heb dit, zij het minder intens, ervaren in de jaren 2005/2006. Toen voelde ik de ‘verdichting’ in de wereld vooral in mijn longen, en had toen moeite met adem halen. Ook de afgelopen maanden november en december heb ik dit ervaren, maar nog dieper en intenser. Op een avond zat ik op de bank en voelde dat er ‘iets’ in mijn longen gaande was. Ik ben rustig gaan zitten en invoelen. Het was een niet eerder gevoeld proces in mijn longen, waar ik geen ander woord voor kan bedenken dan dat dit ‘niet wezenlijk’ aanvoelde. Niet wezenlijk als in niet eigen aan mijn eigen wezen, wezensvreemd. Ik ben in rust blijven invoelen en kreeg op enig moment heftige pijn binnenin mijn longen. Het voelde nog heftiger ‘wezensvreemd’ aan. Ik heb mezelf een bekrachtiging voor immuniteit in mijn longen gegeven, en het gevoel ebde weg. Daarna heb ik heerlijk geslapen en het gevoel is volledig weggevloeid.

Wat heb ik door deze ervaring een goed empathisch gevoel overgehouden hoe onvoorstelbaar moeilijk het is voor De Mens om hier nu te zijn. En wat er gaande is op onze uitzonderlijk mooie blauwe planeet. Vooropgesteld dat je een rijk een ontwikkeld gevoelsleven hebt, en geen kuddedier bent…

‘De ego-geest wordt gecultiveerd door onze sociale orde om een ​​waardensysteem te ontwikkelen dat is afgestemd op de consensus van de samenleving of een groep binnen de bredere sociale orde. Onze kennis, moraal, waarden, attitudes en gedragingen worden dus grotendeels gecultiveerd door de onderliggende sociale structuur van de driedimensionale wereld. Het zelf, of het bewustzijn, bevindt zich niet in de driedimensionale wereld; daarom kan het niet echt worden onderzocht door driedimensionaal onderzoek of zelfs maar door de meest fijn afgestemde logica van de geest. Dit is de fundamentele onbalans van de religieuze, filosofische en psychologische velden: dat het onbeperkte zelf niet kan worden onthuld door de geest die gecultiveerd en gebonden is in de driedimensionale wereld. De ego-geest zoekt de beloning van activiteit of de beloning van consequenties; terwijl het Zelf probeert een cultuur van de deugden van het hart in stand te houden binnen de dichtheid van de werelden van vorm. Het zelf zit in zekere zin gevangen tussen twee werelden die één gemeenschappelijk element delen: doel. We zijn ons er allemaal van bewust, op onze meest heldere momenten, dat er een dieper doel in het leven zit, en in het bijzonder in ons leven. De fragmentarische wereld van vorm is prikkelend voor onze zintuigen, maar geeft geen voldoening aan ons aangeboren verlangen naar een doel.’

Bovenstaande tekst is afkomstig van de website van Wingmakers, en ik citeer dit hier omdat deze woorden voor mij precies weergeven wat de essentie van het vrijmaken van het bewustzijn behelst. Het bewustzijn is een eeuwige frequentie, trilling, die niet gebonden en verbonden is aan gemanipuleerd en beperkt bewust Zijn, die zich niet ‘aanpast’ aan de verdichte wereld van vorm. Het bewustzijn kan dit niet. Het bewustzijn fladdert zo je wilt, eeuwig in frequenties van verschillende intensiteit en trilling. En als je dit nu leest ben je, net als ik die dit nu schrijft, aanwezig in de verdichting van de wereld van vorm waarin wij leven. Dit inzien en voelen is een eerste stap in het vrijmaken van jouw bewustzijn, van jouw eeuwige aanwezige bewuste Zijn in oneindige frequenties van bestaan.

20210207 Thérèse Jeunhomme DE DICHTHEID IN DE WERELDEN VAN VORM | KIJKEN MET JE HART – VLOEIBARE LIEFDE (wordpress.com)

Vertel hoe jij het ervaart