Blauwe nacht

Wat betekent “bewustzijnsveld van de Blauwe Nacht” van de Maya-kalender? Hier is wat erover wordt verteld vanuit Tzolkin (de traditionele kalender) en Dreamspell, een moderne vertaling ervan. Het is een beeld, een voorstelling van de energie, die hier in woorden is neergezet…

Blauwe Nacht is een van de 20 zonnezegels, die allemaal verschillende energievelden beschrijven. Andere zonnezegels zijn bijvoorbeeld: Gele Zon, Witte Hond, Rode Hemelwandelaar, Witte Wereldoverbrugger, ieder met zijn eigen kenmerken.

Kenmerken van Blauwe Nacht zijn: afgrond, sereniteit, een plek om naar binnen te keren, iets wat het donker omhult, stilte, droomveld-matrix, het onbewuste, overvloed, mysterie, toevluchtsoord, reis naar binnen, bestuderen van dromen, intuïtie

Droomtijd bevat krachtige mogelijkheden. Het is een veld, waar het potentiële, het verleden en de toekomst zich bevinden in dezelfde matrix als het NU-moment. Klinkt het een beetje raar? Probeer jouw mind te rekken en hou het voor mogelijk, dat je kunt meehelpen om een andere realiteit bij elkaar te dromen. Welkom in de mysterie, waar de werkelijkheid wordt gecreëerd.

De naam “Blauwe Nacht” is geïnspireerd door de Maya glief “Ak’bal”, wat letterlijk “Nacht of Donker” betekent. De glief staat voor de Hemelse Slang, zonsopkomst en tussen dag en nacht tijd. In de kosmologie van de Maya symboliseert het teken “Ak’bal” de kronkelende vorm van onze Melkweg. De glief lijkt, daarom, op de kop van de slang (met grote ogen) met soms een schubachtige vormen in de onderste deel.

Glief Ak’bal

(vertaling uit https://www.astrodreamadvisor.com/Pages/blue_res_night.html  en https://tortuga1320.com/2017/11/22/dreamspell-journey-meditations-wavespell-15-blue-night/)

AKBAL – Blauwe Nacht, als universeel principe van groei, initieert duisternis, het proces van opbloeien. Een schildpad verlaat zijn huis nooit, zijn schild biedt perfecte voorzieningen voor hem alleen, nooit zal hij bezoek ontvangen in zijn domein. Op dezelfde wijze neemt Ak’bal het heiligdom van het innerlijke Zelf overal met zich mee, om zich terug te trekken in de intieme verbinding met zichzelf.

De duisternis van de nacht herinnert ons aan onze innerlijke grot van geheimen, dromen, vrede en sereniteit. Verblijf in het donker, en bekijk wat daar is! Sta toe dat je dromen transformerende beelden zijn die in je zelf voorbijtrekken. Vertrouw jezelf, intuïtie wordt enkel van binnen gevonden. Hoe meer je je naar binnen richt, hoe beter je het gefluister kunt verstaan. Wees stil. We hebben allen de mogelijkheid onszelf met niet mis te verstane helderheid te verbinden, met onze eigen bron. Zo ervaren we stilaan, dat er geen groter gezag is dan het onpersoonlijke IK BEN in ons, die al dat AL is!

(https://www.pan-holland.nl/zonnezegels_luc.htm#3)

Vertel hoe jij het ervaart