Wat is de Kosmische wet van EEN?

Wij kwamen recent het begrip “The Cosmic Law of One”, de Kosmische wet van EEN meermaals tegen. Ik was heel nieuwsgierig naar wat het was. Verschillende bronnen beschreven het op uiteenlopende wijze, van frequenties en quantum fysica tot “universele waarheid dat Alles is EEN”. Hier zijn een aantal bronnen, die ik interessant vond in dit onderzoek.

******* ~ ******* ~ *******~ ******* ~ *******~ ******* ~ *******~ ******* ~ *******

Wet van Eén  https://nl.wikipedia.org/wiki/Universele_wetten

De belangrijkste Universele Wet is de Wet van Eén, die stelt dat alles in de kosmos met elkaar verbonden is. Volgens de esoterie leidt een werkelijk begrip van deze wet tot kosmisch bewustzijn. Dit bewustzijn is volgens de aanhangers van de universele wetten de scheppende levenskracht waarvan het gehele universum doordrongen is. Hoewel de Universele Wetten de laatste jaren steeds meer bekendheid krijgen, zijn deze spirituele basisprincipes in vroeger tijden ook relevant geweest. Zo werd het hermetische axioma van overeenkomst “Zo boven, zo beneden” reeds genoemd in de Oudheid. Sommige onderzoekers zien de wet van Eén als in tegenspraak met geldende natuurkunde, omdat volgens de eindigheid van de lichtsnelheid niet alles in de kosmos met elkaar verbonden kan zijn. (NB: dit laatste is al wetenschappelijk tegengesproken, want het is quantumfysisch bewezen, dat er snelheden bestaan die sneller zijn dan de lichtsnelheid)

******* ~ ******* ~ *******~ ******* ~ *******~ ******* ~ *******~ ******* ~ *******

Vraag: wat is de Kosmische wet van EEN?

Martijn: We beschouwen het niet echt als een “wet”. Het is de reactie van EEN-Kracht omdat jij op dat moment bent in frequentie.

Nou kijk, we praten over frequenties, wat het ook mag zijn. We hebben het idee dat we weten wat frequenties zijn, maar goed, als frequentie intelligentie is, dan wordt het ineens anders. Want dan is de intelligentie ook frequent en dan heb je ook een frequente intelligentie… Maar als je goed kijkt naar wat frequenties zijn, dan zijn dat aanspreekpunten op elkaar, zo kan ik het wel een beetje definiëren. Maar frequenties zijn in elkaar koppelende velden. En de frequentie die uitgezonden wordt, daar kunnen andere frequenties op reageren, op aansluiten, en een heleboel anderen weer niet.

Dus dat is een overdracht aan informatie, overdracht van bewustzijn. En als ik nou constant in een bepaalde gedachte-bandbreedte zit, kan ik eigenlijk nog alleen maar een overdracht ontvangen van die bandbreedte. En als ik mij met andere dingen gaan bezighouden die helemaal niet bestaan in deze werkelijkheid, dan komt er een andere frequentie, een andere draaggolf. In die bandbreedte is de wet van EEN, dat daar een overdracht aan informatie plaatsvindt. En dat is de wet van EEN. De wet van EEN is dat, en dat moeten wij in de aankomende, laten wij zeggen, paar jaar, moeten we dat hard vastleggen in de materie, dat we kunnen zien welke frequenties op elkaar aanklikken en overdracht geven op elkaar. Dat zijn allemaal “taaltjes” die tot een grote taal leiden. En welke niet en op elkaar afketsen. En zo kun je een taal maken met allerlei verschillende frequenties, die tegenovergesteld zijn van elkaar, waardoor je ook een antwoord krijgt door iets die eigenlijk niet wil antwoorden maar het toch gaat doen.

Bron: Martijn van Staveren

******* ~ ******* ~ *******~ ******* ~ *******~ ******* ~ *******~ ******* ~ *******

Law of One  https://ascensionglossary.com/index.php/Law_of_One

Simply put, the Law of One is the Universal Truth that All Is One. It is the Truth taught by Christ when he proclaimed, “Love your neighbor as you love yourself.” We are all direct expressions of the One Source God Source. The Law of One is an energetic reality as well as a creational covenant with the Founder Races. The Law of One is practiced by the Advanced Races that promote self responsibility and accountability in our Universal Time Matrix through the comprehension of the interconnection between all living things. The Law of One expresses and acknowledges the interconnection, value and interdependence of the spirit and consciousness that animates all things. …

NL:

Simpel gezegd, de Wet van Eén is de Universele Waarheid dat Alles Eén Is. Het is de waarheid die door Christus werd onderwezen toen hij verkondigde: “Heb uw naaste lief zoals u uzelf liefhebt.” We zijn allemaal directe uitdrukkingen van de Ene Bron God Bron. De Wet van Eén is zowel een energetische realiteit als een scheppingsverbond met de Stichterrassen. De Wet van Eén wordt beoefend door de Gevorderde Rassen die eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid in onze Universele Tijdsmatrix bevorderen door het begrip van de onderlinge verbinding tussen alle levende wezens. De Wet van Eén drukt en erkent de onderlinge verbondenheid, waarde en onderlinge afhankelijkheid van de geest en het bewustzijn dat alle dingen bezielt.

******* ~ ******* ~ *******~ ******* ~ *******~ ******* ~ *******~ ******* ~ *******

Appendix B ( boek “The Extraterrestrial Species Almanac” door Craig Campobasso)

———————————————————————————————————————

The Law of One, Book I, Session 1

Ra: I am Ra. Consider, if you will, that the universe is infinite.

This has yet to be proven or disproven, but we can assure you that there is no end to your selves, your understanding, what you would call your journey of seeking, or your perceptions of the creation.

That which is infinite cannot be many, for many-ness is a finite concept.

To have infinity
you must identify or define that infinity as unity; otherwise, the term does not have any referent or meaning
.

In an Infinite Creator there is only unity.

You have seen simple examples of unity.
You have seen the prism which shows all colors stemming from the sunlight.
This is a simplistic example of unity.

In truth there is no right or wrong.

There is no polarity for all will be, as you would say, reconciled at some point in your dance through the mind/body/spirit complex which you amuse yourself by distorting in various ways at this time.

This distortion is not in any case necessary.

It is chosen by each of you as an alternative to understanding the complete unity of thought which binds all things.

You are not speaking of similar or somewhat like entities or things.

You are every thing, every being, every emotion, every event, every situation.
You are unity.
You are infinity.
You are love/light, light/love.
You are.
This is the Law of One.

Bron: http://www.lawofonesociety.com/index.php/what-is-the-law-of-one

2 gedachtes over “Wat is de Kosmische wet van EEN?

  1. Was nog even dat laatste stukje dat jij gedeeld hebt Anna aan het lezen, de appendix van de Cosmic Law. Interessant, ik ben podcasts aan het luisteren van Manly P. Hall, hij was een mysticus en heeft veel geschreven en onderzocht. Hij legt de natural law uit en dan specifiek de law of cause and effect. Of ook wel de wet van Karma en dat het te maken heeft met het breken van de natural law in die zin dat je iets doet wat niet jouw recht is om te doen. Iemand doden bijvoorbeeld of de andere punten die op dat lijstje staan. Maar dat het gevolg hiervan altijd in deze laag van de realiteit zal plaats vinden, niet in een andere dimensie bijvoorbeeld. Omdat het niet om straf gaat, maar om evolutie en het ‘leren’ van goed en kwaad. Ik kan me daarin vinden omdat hij ook uitlegt waarom we ons als mensheid momenteel in deze staat bevinden, we breken massaal de natural laws en roepen daarmee zelf veroorzaakt lijden op ons af. Ben benieuwd wat je van deze theorie vind, is toch wel enig verschil met het idee van een straf voor de ziel op een andere planeet of waar dan ook. Wat me eigenlijk ook een beetje doet denken aan religie 😀 De duivel die straft en de ziel die brand..

  2. Martijn maakt alles ingewikkeld en gebruikt moeilijke woorden en termen, terwijl in mijn ogen de waarheid simpel is en moet zijn! Eenheid, zoals wij een eindige geest hebben zijn wij afkomstig van één oneindige geest waarvan wij de oneindigheid dus in ons dragen. Of inderdaad een zon waarvan elk van ons een straal representeert. Oneindig bewustzijn waarin wij allemaal een eindige individuele ervaring hebben. Ik is jij, jij is ik. En polariteiten zijn enkel tegenstellingen van dezelfde graad, deze is balans brengen (niet door ontkenning) zal een mens harmonisch maken, omdat veel zich op onbewust level afspeelt is ons doen, denken en voelen niet altijd op elkaar afgestemd. De kybalion (mocht iemand die willen ontvangen, ik hem hem in PDF) omschrijft deze principes heel mooi en helder.

Vertel hoe jij het ervaart