Past dat nou wel bij mijn serieuze intergalactische houding?

Momenteel ben ik een stuk van 4 november aan het uitwerken en ik kwam zojuist dit tegen in de opname.

‘……..En dat zie je ook veel in spirituele modellen, dat je moet voldoen aan iets. Dat je dingen moet opgeven ofzo, dat je er niet meer op die manier mag zijn. Dus je moet hem echt samen bij elkaar brengen. Dus het is echt serieus, dit is echt heel serieus waar we mee bezig zijn; genieten van je leven, niet een strak regime voeren. In deze werkelijkheid ook plezier en geluk hebben, ook lachen, ook gekke dingen doen, dat je denkt van ‘nou past dat nou wel bij mijn serieuze intergalactische houding’..
Ja hoor! Hij hoort erbij. Moet ook gewoon kunnen. Maar dat je dat kunt vermengen want anders krijg je een hele krampachtige situatie. En het is echt mogelijk, maar je moet dat heel serieus zien en niet te krap maken, dus ook af en toe even los. Maar terwijl je het los doet, dat je niet je koepel afzet. Daar gaat het om. Dus je koepel gewoon ophoudt, je bewustzijn erbij houden. Het is niet zo moeilijk hoor om dienstbaar te zijn zonder slaaf te zijn, echt niet. ‘

Dit is een hele belangrijke omdat ik maar wat vaak zie gebeuren dat mensen te krampachtig en te serieus bezig zijn. En ja, ik heb dat zelf ook gedaan in het begin. Maar het was een nawee vanuit spirituele overtuigingen die allemaal de vuilnisbak in kunnen. Een soort ‘je wilt het goed doen’. Maar dat doe je al.
Wanneer je te serieus bezig gaat wordt het rigide en dogmatisch en pers je jezelf weer in een keurslijf, terwijl je juist afwilt van al die keurslijven en kaders.

Ikzelf vind het bijvoorbeeld heerlijk om een goede film te kijken en/of lol te hebben met een vriendin die hier allemaal helemaal niet mee bezig is. Een lekker wijntje en gieren van lach om nikszeggende dingen. Of om even keiharde techno muziek aan te zetten. Gewoon met de voeten in de klei.
Dat zou volgens bepaalde regels allemaal niet mogen ‘want alcohol? Boe! fout!!’ ‘Techno? Boe! Fout!’ ‘Netflix? Boe! Fout!’, TV? Boe! Fout!.
Ik hoef niet als een half verlichte met een glimlach te roepen dat ik hier ben. Want ik ben het al.