Even alleen JIJ en het huisje

Het had altijd iets mistroostig om het kale schaftkeetje te zien staan op ons erf. Het vond maar geen bestemming, het stond in de weg en deed niet heel veel goeds aan de omgeving. Iedere keer kreeg het weer een andere plek op het erf. En toch had het simpele rechthoekige ding op twee wielen iets. Er zat meer in als dat het keetje in eerste instantie liet zien.
Toen we het voor de derde keer gingen verplaatsen kon ik ineens zien waar het keetje het best tot z’n recht zou komen.
Het was geen makkelijke verhuizing. Het gammele onderstel, de dunne bandjes maakte dat het niet vooruit te krijgen was. Maar uiteindelijk kreeg het z’n plek en belandde het daar waar hij vandaag de dag nog steeds staat.

Op een of andere manier zag het schaftkeetje er gelijk anders uit. Ik begon de mogelijkheden te zien die ik voorheen nog niet zag aan ‘t keetje. Allerlei ideeën kwamen naar boven en het duurde niet lang voordat de eerste stappen werden gezet om wat eerst zo’n saai hokje was, om te toveren tot een heus knus huisje.

Er lag geen plan klaar hoe we het gingen doen. Er waren wat ideeën en daar gingen we mee aan de slag. Het ene idee kon uitgevoerd worden het andere idee niet. Ook was er geen planning wanneer we ermee klaar wilden zijn. Als we zin hadden om eraan te werken dan deden we dat en zo ontstond er iets moois onder onze handen.

We creëerden niet alleen een mooi en sfeervol klein huisje, we gaven het ook betekenis.
En zo staat ie te schitteren in de ochtendzon, wordt ie beschermd en gedragen door de natuur. De vogels, de wind en het ruisen van de bomen verzorgen de muziek om weg te kunnen zakken in de rust. Ontmoet ie de gasten in de in-…… en uitademing.
Schenkt vanuit zijn kern de geborgenheid en warmte die hij vond in zichzelf.
Hij is geduldig en aanwezig en biedt wat de bezoeker nodig heeft op zijn of haar moment.
Bij ieder nieuw bezoek is het een voorrecht om het huisje over te dragen in de beleving aan de volgende gast. Helemaal vrij, op dat moment is er alleen maar jij en het huisje.

Je kunt het huisje vinden op:
https://www.natuurhuisje.nl/vakantiehuisje/56894
Korting voor brongenoten 25%
Voor meer informatie kun je mij mailen op info@deinterval.nl

Een warme landelijke groet,
Anneke van Doorn