Muziek en frequentie – Q&A met lee

(door lee)

❓VRAAG: Wat is muziek? Het is duidelijk niet van deze wereld, het is nogal moeilijk om het met iets te associëren, maar het roept een breed scala aan gevoelens en emoties op. Er is zowel klassiek, als pop. Waarom bestaan ​​liedjes?

❗️ ANTWOORD van lee:

Begrijp je dat geluid trillingen zijn? Licht, trouwens, ook. Stel je nu voor dat de ‘goede vibratie’ werd overgebracht in de fysieke waarneming. Het werd dan een bloem. Tegelijkertijd bevindt de bloem zelf zich in een smal spectraal bereik en is hij statisch. Dat wil zeggen, je moet je erop concentreren om waar te nemen.

Als we over geluid spreken is vibratie dynamisch, verspreidt zich langs de lijn van de waargenomen tijd en verandert op zo’n manier dat het zichzelf versterkt. Dat wil zeggen, je hebt één noot gespeeld – nou, oké, er is een noot en een trillingsfrequentie. Maar je begon veel noten te spelen, verschillende octaven en verschillende instrumenten te gebruiken en het ritme te veranderen. Hierdoor creëer je letterlijk nieuwe trillingen uit trillingen.

Om zo te zeggen: van ‘goed’ maak je ‘een goede reeks goede trillingen’. Een tautologie, of herhaling, maar dit is een vibrerende reeks trillingen. In zekere zin is dit het proces van het in geluid vertalen van wat er gebeurt in een breed multidimensionaal trillingsveld. De muzikant “echoot multilevel-God” op akoestisch niveau.

En ja, afhankelijk van de combinatie van trillingen kun je inspirerende muziek krijgen, agressieve muziek, verdrietige, energieke, liefdevolle, overweldigende… Dit zijn allemaal verschillende hoedanigheden van de Schepper.

Hier is nog een moment. Ze zeggen dat niet alle beschavingen op deze manier met geluid om kunnen gaan. Sommigen schrijven eenvoudigweg op wat ze uit het Universum horen en brengen dit over op hun muziekinstrumenten. Men zegt, dat ze versteld zijn dat mensen dit “uit hun hoofd” doen…

Vanessa-Mae – Storm https://youtu.be/mdFrn89x74k?si=BX2QRfjdLdoPBfz6



❓VRAAG:

Er wordt aangenomen dat The Beatles door hogere machten werden geïnspireerd om hun muziek te creëren om de Derde Wereldoorlog te voorkomen. Kun je zeggen hoe de vibraties van hun liedjes fundamenteel anders waren dan die van alle muzikanten ervoor en erna?

❗️ ANTWOORD van lee:

Het verschil is “voor”, niet “na”. The Beatles implementeerden het idee van ‘internationaliteit’ in popmuziek, die voorheen niet de grenzen van klassieke muziek overschreed. Dat wil zeggen, voorheen reflecteerde elke artiest de vibraties van zijn land. Elk optreden werd gelezen als “dit is Amerikaans”, “dit is Harlem”, “dit is Chinees”, “dit is een Indiase uitvoering” enzovoort. En nu bereikten de Beatles het niveau waarop het ‘muziek’ werd zonder verwijzing naar de regio. Zo begon het proces van eenwording, waaraan later veel artiesten deelnamen. Bijvoorbeeld ABBA en Queen.

Een dolfijnen echolocatie-trilling (credit: AguaSonic Accoustics https://www.galacticfacets.com/ancient-technology.html)

❓VRAAG:

Wat is muziek in termen van trillingen en welke invloed heeft het op menselijke trillingen? Hoe kleurt het zelfs een saaie dag meteen in, geeft het zelfvertrouwen of helpt het je om ‘s avonds in slaap te vallen?

❗️ ANTWOORD van lee:

Trillingen in ‘pure vorm’. Bovendien zijn de trillingen vloeibaar, het analogie in beeld zal de observatie van een vlam of de golven van de oceaan zijn.

Het de moeite waard om hieraan aandacht te besteden: dezelfde muziek heeft op verschillende tijdstippen van de dag een ander effect.

Door muziek te kiezen, kun je “door trillingen heen wandelen” van negativiteit naar vreugde. Dat wil zeggen, niet gelijk aanzetten van een bepaalde melodie, maar het creëren van een “ladder” – van onderaf. Gedachten zullen dienovereenkomstig veranderen van destructief naar constructief.

Let op, dat een dergelijke benadering een kwalitatief gevoel van het proces vereist, zodat je op tijd “verschuift”, en niet naar de laatste noot van het vorige stuk luistert.

Bron: Telegram kanaal https://t.me/lee_vibrations


Danny Becher http://www.dannybecher.com/danny-becher/visible-sound—cymatic-experiments/index.html


Meer over geluid als (zichtbare) frequentie https://brongenoten.nl/tijdlijnen-forum/topic/wat-is-geluid-en-hoe-kun-je-het-zien/

Making sound visible through cymatics – TED Talk (2009,  4:21 min)

https://www.ted.com/talks/evan_grant_making_sound_visible_through_cymatics

Vertel hoe jij het ervaartReactie annuleren