BANDBREEDTE VAN BEWUSTZIJN

(door Thérèse Jeunhomme)

Jaah bewustzijn. Wat is bewust zijn nu eigenlijk? Er wordt continu over gesproken en geschreven (ook door mij), en ons hart is er vol van. Maar wat IS bewustzijn dan precies? Een precieze definitie kan ik hier nu niet eens over geven. Een omschrijving dan? Wanneer ben je bewust van iets of iemand of van een situatie of omstandigheid? Je ziet iets of iemand, je voelt iets of iemand, je ervaart iets of iemand, en binnenin jezelf landt ‘het’, binnenin jezelf resoneert datgene wat je ziet, ervaart of voelt. Dat zou je dan bewustzijn kunnen noemen. Het gebeurt niet in je hoofd (met je verstand), het gebeurt niet buiten jezelf (het komt niet van buitenaf, al kan het daardoor wel aangeraakt worden), het gebeurt binnenin jezelf, binnenin je gevoel, binnenin je hart. De plek van je fysieke hart is de bron van je bestaan, en derhalve ook de bron van je bewustzijn. Je kunt iets zien, voelen, horen of lezen, en als je werkelijk bent afgestemd met jouw bron (je innerlijke hart), dan voel je dààr de vibratie. Dat is weten zonder woorden. Dat is kosmische taal. Dat is bewust zijn.

Dit contact met jouw eigen innerlijke bron, jouw ware wezen, op die fysieke plek waar je hart zit, daar is bewustzijn. En nergens anders.

De bandbreedte van je bewustzijn geeft richting aan je waarneming. Is je bewustzijn volledig afgestemd op deze gecreëerde kunstmatige realiteit, dan zal alles wat zich hierin afspeelt en aan jou voorgeschoteld wordt, in je bewustzijn landen. Ergo: we leven in een pandemie met een virus waar je dood aan kunt gaan, en dus regeert de angst hiervoor. Want de meeste mensen zijn bang om ‘dood’ te gaan. Ook ‘dood’ is een toestand van bewustzijn, immers dood op zichzelf bestaat niet, het lichaam wordt achter gelaten om het echte bewustzijn, het goud licht gevende wezen dat je werkelijk bent, oneindig voort te laten bestaan.

De bandbreedte van je bewustzijn kan, wellicht zonder dit zelf in de gaten te hebben, ook gevoed worden door het ego (de persoonlijkheid): hoe graag wil jij dat iets er is of zich laat zien? Zoals met buitenaardsen. Hoe graag wil jij die persoon zijn die contact heeft met buitenaardsen en in hun ruimteschepen meereizen? Hoe bijzonder wil jij zijn? Waar schuilt jouw ego hierin?

Is de bandbreedte van je bewustzijn groter, wijder en dieper, dan zou je een geheel ander gevoel van onze huidige levenswijze kunnen ervaren: dat er van alles en nog wat wordt uitgespeeld op dit wereldtoneel, en dat er achter de coulissen van Covid tal van programma’s worden uitgerold. Deze bandbreedte van bewustzijn plaatst een individu al gauw in de recentelijk ingevoerde begrippen ‘complotdenker’, ‘activist’ of ‘spiritueel watje’, om maar eens wat te benoemen.

Is de bandbreedte van jouw bewustzijn alweer verder uitgerekt, uitgebreid, dieper en wijder geworden, dan zou je zelfs kunnen ervaren dat je persoonlijkheid en ego, en al je waarnemingen, er helemaal niet meer toe doen. Dat je alleen nog maar zuiver kijkt (waarneemt) voor niets anders dan de waarneming zelf. Zonder oordeel, zonder mening en zonder belang. Dat is een hele stap op de weg, want dit impliceert ook dat er geen gedachten meer zijn. En ‘zonder gedachten zijn’ is werkelijk de basis hiervoor. En zonder twijfel het moeilijkste voor de mens vandaag op deze aarde om te bewerkstelligen. Voor mij is dit een dagelijkse uitdaging: iedere gedachte die bij mij opkomt (ongeacht of die door kunstmatige intelligentie/algoritmes wordt ingevoegd, of door een mede-mens wordt ingebracht, of vanuit mijzelf ontstaat), te stoppen. Gewoon: stop. Totdat er rust komt.

Zonder gedachten Zijn opent de bandbreedte van bewustzijn tot oneindige mogelijkheden en realiteiten. Zonder oordeel en zonder belang.

Ooit schreef ik eens een artikel met de titel ‘Volksvertegenwoordigers’. Je kunt het nalezen via de link.

En mocht je belangstelling hebben voor mijn ‘buitenaardse’ ervaringen, voor mijn ervaring en zuiver hartsgevoelde creatie aangaande de ‘dood’, dan beveel ik een lang geleden en in de context van die jaren geschreven boekje aan ‘For everyman. Vertellingen over interacties met de eeuwigheid.’

Bron: https://vloeibareliefde.com/2021/11/18/bandbreedte-van-bewustzijn/#like-2427

Vertel hoe jij het ervaartReactie annuleren