Supersonische raketten – Rusland test hypersonische raket Zircon

Home Tijdlijnen (forum) Kennis delen Supersonische raketten – Rusland test hypersonische raket Zircon

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 31 mei 2022 at 18:35 door Anna Krasko.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #9037
   Anna Krasko
    @akrasko97

    Rusland test hypersonische raket Zircon in de Barentszzee 
    (29-05-2022 )

    Bron: https://frontpage.fok.nl/nieuws/857551/1/1/50/rusland-test-hypersonische-raket-zircon-in-de-barentszzee.html

    De Russische marine heeft opnieuw een test uitgevoerd met de Zircon hypersonische raket. Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne was het een demonstratie van het Russische leger dat ze doelen op grote afstand kunnen raken.

    Het ministerie van Defensie zei dat de kruisraket werd gelanceerd vanaf het fregat ‘Admiraal Gorshkov’ in de Barentszzee en met succes een doel in de Witte Zee raakte, ongeveer 1000 kilometer verderop.

    De Zircon was al op een aantal manieren getest. Het is de bedoeling dat het wapen dit jaar officieel in gebruik wordt genomen.

    De Russische president Vladimir Poetin zei dat de Zircon tot negen keer de snelheid van het geluid heeft en een bereik van 1.000 kilometer. Volgens Poetin zal het wapensysteem de capaciteiten van het Russische leger aanzienlijk uitbreiden.

    Vertegenwoordigers van Rusland beweerden dat het onmogelijk is om de Zircon te onderscheppen met de bestaande raketafweersystemen. Poetin heeft in het verleden gewaarschuwd dat Russische oorlogsschepen uitgerust met de Zircon zijn land de mogelijkheid geeft om binnen enkele minuten ‘belangrijke centra’ aan te vallen.

    Video https://www.youtube.com/watch?v=YAr1tTb3r3g

    ================== =========================

    Rusland zegt met succes laserwapens te testen (18-05-2022)

    Bron: https://tpo.nl/2022/05/18/rusland-zegt-met-succes-laserwapens-te-testen/

    Rusland test lasers voor het verblinden van satellieten en het neerhalen van vliegtuigen. Dat zegt Yoeri Borisov, onderminister voor wapenontwikkeling, volgens Reuters. Het land zou het zogenaamde ”Peresvet” wapensysteem inzetten om spionagesatellieten te verblinden die 1500 kilometer boven de aarde vliegen. Borisov zegt dat dit wapen al breed wordt ingezet voor dit doel.

    Ook zou dinsdag tijdens een test een drone neer zijn gehaald met een laser. Do drone, die op vijf kilometer hoogte vloog, zou in vijf seconden zijn opgebrand. Reuters merkt op dat deze test nog niet onafhankelijk is geverifieerd. President Poetin had in 2018 al een reeks nieuwe wapensystemen aangekondigd, waaronder laserwapens.

    Volgens persbureau TASS zou de test met de drone zijn uitgevoerd met de ”Zadira” laser. Dit wapen is gericht op het fysiek vernietigen van doelen tot op een afstand van vijf kilometer.

     

     

  Weergave van 0 reactie threads
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

  Home Tijdlijnen (forum) Kennis delen Supersonische raketten – Rusland test hypersonische raket Zircon