Strijdvaardigheid, blijven staan

Home Tijdlijnen (forum) Bewustzijn Strijdvaardigheid, blijven staan

Weergave van 4 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #942
   Kim Verhoef
   @kimverbron

   Ik ben erg met het onderwerp strijdvaardigheid bezig. Het niet akkoord gaan met etc etc.
   Maar wat is dat nu precies?

   Waar we nu met zijn allen inzitten triggert vele strijdvaardigen, de warrior in ons. Maar wanneer ben je nu een echte warrior?
   Ben je een warrior als je demonstraties afstruint, overal dwars tegenin gaat of bedekt te werk gaat?

   Dit stukje van Martijn (en vele andere stukken) zijn vrij duidelijk maar wat voel/ervaar je er zelf bij?

   “Dus het hele systeem waarin je leeft, de hele werkelijkheid vibreert als het ware en probeert jou af te stemmen op het gedachtegoed wat gelanceerd is. conformeren, maak een knieval, en als je een keer een handeling doet wat gelijk is aan het systeem, dan is het een hele job om daaruit te komen. Er weer uitstappen. Je brein en je neurosysteem raken aangepast en aangesloten op iets anders. Je merkt dat je heel autonoom moet blijven.
   En eigenlijk is het een tijd waarin je je autonome kracht nog meer kan expanderen.”

  • #943
   wilminne
   @wilminne

   Mooi tekst, Kim. Autonoom zijn doe je m.i. vooral aan de binnenkant. Mandela zat ook 25 jaar in de bak, maar kwam er daarna min of meer ‘ongeschonden’ weer uit. En Martijn droeg gewoon een mondkapje, toen dat van hem werd verw88 in het ziekenhuis.

   Het verschil met jezelf ‘onderwerpen aan’ en ‘autonoom blijven in’ is niet iets wat een ander je in woorden van aanreiken, dan wordt het inderdaad alleen maar verwarrender. M. zegt de ene keer dit en de andere keer dát, om daarmee vaak dezelfde dingen aan te duiden. Hij kan ons geen pasklare oplossing aan de hand doen. Het gaat erom je per moment af te stemmen in jezelf of je ergens in mee kan gaan of juist niet.

   M. zei ook ergens. dat je het van de matrix nooit kunt winnen, dus moet het blijkbaar op een andere manier, en ga je dus niet met dat systeem de strijd aan, maar neem je je eigen impulsen voortdurend onder de loep. Is er een vijand buiten ons? Of is er één in ons? Dat is de vraag die (bij mij) telkens weer omhoog komt. Het archon-gedeelte in ons wil constant oorlogje voeren met iedereen en alles wat niet strookt met onze (veelal aangeleerde) maatstaven.

   Als mijn lichaam (systeem) een mondkapje op moet (of een helm, een I.D. of een autogordel, ect. ect. ) dan is mijn bronwezen nog steeds ongeschonden in mijzelf aanwezig. Dat bronwezen zal nooit ‘gekrenkt’ raken om deze dingen, Dat zijn wij alleen zelf in onze kleinzielige veronderstelling, dat het allemaal om ‘ons’ (het lichaam+ego) gaat.

   Naar mijn idee is innerlijke strijdloosheid (terwijl wij verblijven) ín dit systeem, dat je ruimte voor jezelf ‘neemt’, wanneer jij dat absoluut nodig acht. En wat voor mij goed voelt, voelt voor jou misschien wel vreselijk onderdanig. Je kunt heel veel teksten vinden, die beide kanten ‘bewijzen’. Maar de uitwerking ervan ligt in ons zelf. Wij worstelen daar ook nog steeds mee, want soms denken we achteraf, na een bepaalde ervaring: ‘Dat had ik nóóit moeten pikken.’ Maar meestal gaat het dan om ons gekrenkte ego.

   Wanneer je in opstandigheid wordt opgepakt en vastgezet, dan lijkt dat misschien edelmoedig (en in sommige gevallen is dat misschien ook zo, zoals bijv. bij Mandela) maar als je op dat moment wordt volgespoten en daardoor letterlijk monddood wordt gemaakt. wat heb je daar dan mee bereikt? Het blijft afwegen van wat de gevolgen zullen zijn. Als ik de buurvrouw een klap voor haar kop geef of uitscheld, dan weet ik van te voren wat daarop zal volgen. Die strijd ga ik dus niet meer aan. (Vroeger wel, haha!! 🙂 )

   Soms hoor je brongenoten zeggen, dat zij zullen blijven staan ‘wat er ook gebeuren zal’. Maar dat weet je nooit van tevoren, en is dat naar mijn idee juist een teken van onvermogen (behalve als M. het zegt natuurlijk 🙂 ) want aan wie wil je wat bewijzen, wanneer je dit zegt?  En zoals dat ergens in een opname werd gezegd: Zeg je dat nog steeds als er een straaljager op je huis is neergekomen?Ik durf dit echt niet te beweren en zal dat ook nooit zeggen, omdat ik namelijk nooit kan weten van te voren hoe ik zal reageren. Ik kan wel de intentie (innerlijk) uitspreken.

   Het komt er telkens op neer, om ‘in de ervaring van het moment’ waarin je leeft, zelf te leren onderscheiden, wat er van/door je (bronwezen!) verw8 wordt. En dat onderscheid is meestal vreselijk subtiel en soms juist zó vreselijk duidelijk!!! Door ons zo spontaan mogelijk te blijven ge-dragen. kunnen we op den duur dat subtiele verschil steeds eerder en sneller aanvoelen en toepassen. Er is gewoon geen pasklaar recept voor. Helaas, zou ik bijna zeggen… Maar aan de andere kant geeft ons dat juist álle Vrijheid om per moment te doen, wat voor ons goed voelt…..❤️

   • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 2 maanden geleden door wilminne.
  • #949
   Kim Verhoef
   @kimverbron

   Het verschil met jezelf ‘onderwerpen aan’  en ‘autonoom blijven in’ is niet iets wat een ander je in woorden van aanreiken, dan wordt het inderdaad alleen maar verwarrender. “

   Ja precies, wat is het nou? Het is dus inderdaad het onderzoeken in jezelf, goed voelen of het vanuit het ego komt of vanuit je wezen. Ook dat vind ik lastig. En moet per moment gevoeld worden. Maar dan verwacht ik dat het script van mijn lichaam in een reflex reageert, dus gehoorzaamd.

   “Als mijn lichaam (systeem) een mondkapje op moet (of een helm, een I.D. of een autogordel, ect. ect. ) dan is mijn bronwezen nog steeds ongeschonden in mijzelf aanwezig.  Dat bronwezen zal nooit ‘gekrenkt’ raken om deze dingen, Dat zijn wij alleen zelf in onze kleinzielige veronderstelling, dat het allemaal om ‘ons’ (het lichaam+ego) gaat. ” 

   Ja dat is waar… Het gaat er meer om dat jouw innerlijke kracht wordt onderdrukt. Onvrij zijn in wie je bent, subtiele onderdrukking, niet mogen voelen wat je voelt.

   En wat voor mij goed voelt, voelt voor jou misschien wel vreselijk onderdanig. Je kunt heel veel teksten vinden, die beide kanten ‘bewijzen’. Maar de uitwerking ervan ligt in ons zelf. ” 

   Ja precies, ik denk dat het per individu verschilt. Het is niet eenduidig.

   “Het blijft afwegen van wat de gevolgen zullen zijn.”

   En dan komen we op de oorzaak en gevolg wetgeving hier die enorm beperkt is. Wellicht is dat straks anders.

   “Veel brongenoten roepen steeds maar, dat zij zullen ‘blijven staan, wat er ook gebeuren zal’, maar dat weet je nooit van tevoren, en is naar mijn idee juist een teken van onvermogen (behalve als M. het zegt natuurlijk)  want aan wie wil je wat bewijzen, zodra je dit zegt. Maar, zoals dat in een opname werd gezegd: Zeg je dat nog steeds als er een straaljager op je huis is neergekomen?”

   Ja, die hoorde ik ook en voelde in mijzelf als niet kloppend. Je kunt dat niet van te voren zeggen want je weet niet wat er gaat gebeuren. Tuurlijk wil je dat wel, maar hoe blijf je inderdaad staan als er een aanslag plaatsvindt?  Je niet om laten kletsen door indoctrinatie is vrij ‘makkelijk’, maar bij een fysieke aanval is dat toch wat anders.

   Ik moet in deze periode veel denken aan allerlei films en scenes die ik heb gezien. Films van dystopische werelden waarin bronwezens leven. In het dagelijkse leven doen ze mee met het dystopsiche leven maar in hun eigen leven werken ze aan de bevrijding en ontmoeten ze elkaar. Dus bedekt strijdvaardig.

  • #954
   wilminne
   @wilminne

   Vooral het laatste beeld wat je beschrijft is zo mooi! Die ‘ondergrondse’ beweging is op (en rond) onze aarde al eeuwenlang bezig. Soms wat meer aan de oppervlakte en dan weer meer verdekt werkzaam, naar gelang de druk die het regime van het moment van buitenaf uitoefent. Ik zag het helemaal voor me: een enorm wereldwijd netwerk, onzichtbaar voor de ogen van de wereld, waarin heel veel Mensen ‘hun ding doen’, waardoor zij telkens weer opnieuw hun energetische steentjes bijdragen aan die gigantische vrijplaats van vrije Wezens, waarvan de opgebouwde kracht en energie in deze periode zienderogen aan het toenemen is, en die als één geheel naar buiten zal treden op het Moment Sûpreme.  Het is daarbij van geen enkel belang of ze elkaar letterlijk kennen of niet. In de energie is er Eenheid. En wij allemaal dragen er in deze periode aan bij, wát we ook doen en waar we ook zijn! Los van al die twijfels en worstelingen, waar we op sommige momenten doorheen gaan. Waar het, volgens mij, op dit moment voornamelijk om gaat is het bewaren van onze neutraliteit, door geen stelling te nemen in de vele ‘kampen’ die er nu zijn. Dus in het midden blijven staan, en continue waarnemen wat er gebeurt.

   • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 2 maanden geleden door wilminne.
  • #999
   Kim Verhoef
   @kimverbron

   Ja precies! Ik heb hier thuis een serie liggen “the 4400”, op dvd. Mag je wel een keer lenen.

    

Weergave van 4 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Home Tijdlijnen (forum) Bewustzijn Strijdvaardigheid, blijven staan