Scanner voor Meteor-3 serie meteosatellieten

Home Tijdlijnen (forum) Aarde, Natuur Scanner voor Meteor-3 serie meteosatellieten

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 26 juli 2022 at 14:21 door Anna Krasko.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #9607
   Anna Krasko
    @akrasko97

    Rusland heeft een scanner ontworpen voor weersatellieten van een nieuwe generatie

    Moskou. 26 juli. INTERFAX – De Russian Space Systems Holding (RSS, onderdeel van Roscosmos) is begonnen met het maken van multi-zone scanning devices (MSS) voor een nieuwe generatie Russische ruimtevaartuigen van de Meteor-serie, meldde de RSS-persdienst dinsdag.

    “De nieuwe generatie MSS’s is ontworpen om in vier verschillende banen te werken. Zo’n orbitale positionering zal het mogelijk maken om de hele Aarde om de 3 uur te fotograferen. De nieuwe apparatuur zal 24 uur per dag satellietbeelden maken van objecten en het aardoppervlak in 20 spectrale kanalen met verhoogde nauwkeurigheid en resolutie, waarmee een breed scala aan aardse processen en fenomenen kan worden waargenomen”, aldus de holding. <…>

    “Dankzij de verbeterde MSS zullen wetenschappers, meteorologen en hulpverleners digitale multispectrale beelden van het aardoppervlak ontvangen voor het voorspellen en elimineren van natuurrampen, noodsituaties, het observeren van het weer en natuurlijke fenomenen, en het ontwikkelen van de Russische landbouw”, aldus de RSS. <…>

    Het ruimtecomplex voor hydrometeorologische en oceanografische ondersteuning “Meteor-3” is bedoeld voor teledetectie van de Aarde in het belang van operationele meteorologie, hydrologie, agrometeorologie, klimaat- en milieumonitoring, monitoring van natuurlijke en door de mens veroorzaakte noodsituaties, uitvoeren van wetenschappelijk heliogeofysisch onderzoek, het bestuderen van de toestand van de atmosfeer op planetaire schaal.

    Een van de taken van het orbitale complex is het verzamelen en verzenden van hydrometeorologische gegevens van verschillende soorten automatische meetplatforms (op de grond,  op ijs, drijvend).

    Bron: https://www.interfax-russia.ru/kaleidoscope/v-rossii-sozdali-skaner-dlya-meteosputnikov-novogo-pokoleniya

  Weergave van 0 reactie threads
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

  Home Tijdlijnen (forum) Aarde, Natuur Scanner voor Meteor-3 serie meteosatellieten