J. Krishnamurti – Is love part of consciousness?

Home Tijdlijnen (forum) Bewustzijn J. Krishnamurti – Is love part of consciousness?

Weergave van 4 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #5246
   Anna Krasko
   @akrasko97

   J. Krishnamurti – Ojai 1984 – Public Talk 4 – Is love part of consciousness? – YouTube

   J. Krishnamurti – Ojai 1984 – Public Talk 4 – Is love part of consciousness?

   Summary: What is it to be free?

   What is freedom that is not ‘from’ something and not a reaction?

   Is freedom possible when thought is operating all the time?

   What is the relationship between desire and thought? Is thought driven by desire?

   What is beauty? When do you perceive the sense of immensity and the truth of beauty? Can you look at something with all your senses fully alive, alert?

   When there is total attention, is there a self? Is love in the realm of thought? To understand the depth, greatness, flame of love, can jealousy, ambition, and violence end, not tomorrow but now? What is religion? Why is it necessary to meditate at all?

  • #5248
   wilminne
   @wilminne

   Mooie post, Anna. Al decennia lang heb ik zoveel geleerd via deze bijzondere man! Wat een scherpzinnigheid en inzicht in de menselijke psyche…

  • #5250
   Anna Krasko
   @akrasko97

   Ja, het raakt me elke keer om naar hem te luisteren. Hoe hij bijvoorbeeld uitnodigd van waaruit stilte” samen te denken”, zo bijzonder. En het gaat zo vloeiend in zijn lezingen.

  • #6413
   Jort
   @jortus

   Een beetje off-topic, maar ik was ook in Ojai (Californië, VS), ook bij iemand die sprak over wat wij zijn. Was wel in 2006. In 1984 was ik er nog niet rijp voor.
   John Sherman heette hij, onlangs overleden, zoals dat heet. Mooie plek. Oké om het mee te maken al heb ik er geen indrukwekkende herinneringen aan.

   Als mijn herinnering en informatie juist is, was het de bedoeling ( van een bepaalde groep mensen/ ( esoterische/theosofische) beweging ?) dat J. Krishnamurti (niet te verwarren met U.G. Krishnamurti)
   de nieuwe ‘Wereldleraar’ zou worden. Wat dat precies inhoud weet ik niet, precies. Maar J. zag dat niet zo zitten geloof ik en dat is een van de redenen geweest dat hij hamerde op autonoom, soeverein zijn, geloof ik. Ik geloof dat ik nogal wat geloof en ik geloof dat dat gemakzucht of desinteresse is, ik had dat destijds ook helemaal kunnen uitzoeken, maar goed, ik houd op met onzin praten.

   Het komt mij over dat hij diep geworteld was in dat wat hij was, is, wij zijn. Wijsheid uit De Bron. Hij was ook veel in Nederland en een vrouw die hem toen vaak zag of zelfs ontving heb ik nog eens een boekje ontfutseld wat geworteld was in een andere stroming, al was die ook uit India afkomstig. Tot zover.

  • #6419
   Anna Krasko
   @akrasko97

   Ik geloof dat het klopt, over de  (door hem zelf afgewezen) rol van een grote leraar van de mensheid https://www.youtube.com/watch?v=qusi7RhSVNs

    

Weergave van 4 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Home Tijdlijnen (forum) Bewustzijn J. Krishnamurti – Is love part of consciousness?