‘In 2030 is er een hyperloop in Europa’

Home Tijdlijnen (forum) Kennis delen ‘In 2030 is er een hyperloop in Europa’

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 2 mei 2022 at 08:02 door Anna Krasko.
Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #8687
   Anna Krasko
    @akrasko97

    ‘In 2030 is er een hyperloop in Europa’

    Bron: https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/wetenschapentechnologie/in-2030-is-er-een-hyperloop-in-europa/ar-AAWNCBr?ocid=msedgntp&cvid=c1775f653f9349a6838fa232a36cc152

    Het Nederlandse bedrijf Hardt Hyperloop verwacht dat er in 2030 een commerciële hyperloop in Europa zal zijn. De Delftse startup wil in 2027 alle veiligheidstests hebben afgerond met het supersnelle transportsysteem.

    Een hyperloop is een vervoersysteem waarbij een magneetzweeftrein door een vacuümbuis rijdt. Omdat er bijna geen lucht in de buizen zit, is de weerstand extreem laag en kunnen zeer hoge snelheden worden bereikt, mogelijk tot wel 1100 kilometer per uur. Elon Musk gaf tien jaar geleden al een presentatie over het concept van de hyperloop, waarna hij besloot zijn idee vrij te geven.

    Een van de bedrijven die werkt aan een hyperloop is Hardt Hyperloop, dat binnenkort van Delft verhuisd naar Rotterdam. Het bedrijf werkt mee aan een nieuwe testbaan in Veendam. De bouw daarvan begint deze zomer. Later moet er ook een groter testcentrum komen in het Groningse Meerstad. In 2027 wil Hardt alle veiligheidstests hebben doorlopen, zegt medeoprichter Mars Geuze tegen het ANP. In 2030 moet er dan een eerste werkende hyperloop zijn.

    Ook voor korte verbinding
    Waar die eerste hyperloop wordt aangelegd, is nog de vraag. “Het wachten is op een land dat als eerste een baan wil aanleggen”, aldus Geuze.

    Dat kan volgens hem ook een korte verbinding zijn naar bijvoorbeeld een vliegveld. “Als je dat als eerste doet, levert je dat expertise op en ook een specialistische industrie. Als je een dijk wilt bouwen, bel je de Nederlanders. Het zou mooi zijn als dat ook voor hyperloops gaat gelden.”

  Weergave van 0 reactie threads
  • Je moet ingelogd zijn om te reageren op dit onderwerp.

  Home Tijdlijnen (forum) Kennis delen ‘In 2030 is er een hyperloop in Europa’