Hoe lang blijven we plakken aan het digitale?

Home Tijdlijnen (forum) Bewustzijn Hoe lang blijven we plakken aan het digitale?

Weergave van 2 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #3842
   Anna Krasko
   @akrasko97

   (door Karin B.) Wat mij opvalt is als er via het digitale wordt gesproken, over een filmpje van youtube of iets wat is gelezen via internet. Het digitale veld spreekt als je jezelf er niet in brengt. Ik kan het dan niet goed verstaan, en mijn interesse in diegene die dit uit verslapt, ik luister graag naar wat diegene Zelf heeft te vertellen. En het valt me op dat het op dit moment veel meer aan de hand is, omdat er veel digitaal plaats vind aan activiteiten ed. Net als de covid een digitaal veld als we ons zelf er niet in brengen. Ook ervaar ik het verzamelen van informatie in het digitale veld die als een “aanval” kan worden ingezet. Het het is veel sterker als voorheen. Hoe lang blijven we plakken aan het digitale?

  • #3853
   Anna Krasko
   @akrasko97

   Er zijn meerdere stemmen hoorbaar – liever echte (organische, analoge) contact/ uitwisseling,  moeilijker te verbinden / te begrijpen als het via de scherm komt en soms “het digitale”als een bedreiging zien. Het dubbele daarin is dat ik zelf lees vaak deze ervaringen via de digitale medium. Anders zou ik het niet gehoord hebben, als we bv ver weg van elkaar wonen en/of niet direct in elkaars vriendekring zijn. Dus het vergroot mijn kans om een andere te ervaren, ook al is het waar, dat ik soms meer “moeite moet  doen” om in verbinding te kunnen zijn.

   En dat zuigende en repetatieve van het digitale – wat toepasselijk “plakken aan het digitale” wordt genoemd… Ja, het is goed DIT vaak onder ogen te zien. Ik heb zelf verschillende ervaringen mee, het is zeker mogelijk om het tot de gewenste volume te brengen (en te houden)…

   Of worden we zo helder en krachtig, dat er duidelijke uitwisseling mogelijk is in bewustzijn alleen.?

  • #3858
   Henny de Waart
   @hendricams

   Zo weinig wordt er gedeeld over wat zelf ervaren wordt. Over wat er zelf gevoeld wordt. En ja soms is dat voelen ook heel verwarrend. Soms is het lichaam met al haar pijntjes en dingetjes zo aanwezig dat het overheerst. Verschillende velden “naast” elkaar voelen is voor mij nog een uitdaging. Ik neem waar, maar dan toch weer anders. Mijn hoofd/brein bemoeit zich er ook nog regelmatig mee. In mijn lichaam neem ik echter weer veel waar, iets waar ik mijzelf iedere dag in “train”.  Dank voor het posten Karin want dat wat jij hier deelt doet mij ook weer anders en bewuster gaan voelen mbt al dat aan digitale aan velden om en in mij aanwezig kan zijn/is.  Soms is zo’n “hint” een voelbare richtingaanwijzer waardoor ik in mijzelf ineens een nog niet eerder ont-dekt lijntje herken.

    

Weergave van 2 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Home Tijdlijnen (forum) Bewustzijn Hoe lang blijven we plakken aan het digitale?