DE REUZENBOMEN VAN DE OUDE WERELD

DE REUZENBOMEN VAN DE OUDE WERELD

Wanneer

18/09/2022    
14:00 - 17:00

Waar

Wakker bewust zijn
Westerweg 14,, Alkmaar, 1815 DE, noord

Evenement type

Hans Scheffers  |  18 september  |  14.00 – 17.00 uur

De wereld vóór de laatste IJstijd en vóór het uitsterven van megafauna en -flora
en de zoektocht naar ontdekkingen en antwoorden

 

Rotspartijen en bergen. Over de hele wereld domineren deze monumentale natuurwonderen en staan ze pontificaal in het landschap. Maar heb je je al eens afgevraagd hoe deze rotspartijen en bergen zijn ontstaan en waaruit een groot gedeelte bestaat?

Ik neem je mee op een spannende reis door het verleden en laat je op een laagdrempelige en indringende wijze, door middel van foto’s en bewijsmateriaal, kennismaken met de wereld van de reuzenbomen en de bijzondere krachtige eigenschappen van bomen in de natuur in het algemeen.

Ik maakt inzichtelijk waardoor de wereld plotseling is veranderd en hoe dit de overgang van het Pleistoceen naar het huidige Holoceen heeft gemarkeerd. In deze laatste periode van het Pleistoceen, in de laatste IJstijd ook wel genoemd de Younger Dryas periode (12.800-11.600 jaar geleden), heeft er een wereldwijde catastrofe plaatsgevonden, waardoor de meeste grote zoogdieren/megafauna en megaflora zijn uitgestorven. De oceanen zijn toen 80-120 meter gestegen.

Ook komt in deze lezing de aanloop naar mijn nieuwe boek: ‘De Verloren Beschavingen en Mysteriën van de Oudere Wereld’ aan bod. Met magnifieke en ongelooflijke overblijfselen van de verdwenen civilisaties, van voor de laatste IJstijd. Laat je verassen!

Kom mee op deze spannende ontdekkingstocht en… als je het eenmaal ziet… dan gaat er een ‘Oude Wereld’ opnieuw voor je open!
Een zoektocht naar ontdekkingen en antwoorden en de uitdaging om stoutmoedig te verkennen waar nog niemand heeft gekeken.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten op mijn lezing!

Praktisch
Datum: 18 september
Tijd: 14:00 – 17:00
Investering: aanwezig in de zaal 25 euro
online/replay 22 eur0

Aanmelden: https://wakkerbewustzijn.nl/activiteit/de-reuzenbomen-van-de-oude-wereld-18-september/?mc_cid=83436091cf&mc_eid=6a633a226a