Aandacht is Kracht

Aandacht is Kracht

Wanneer

24/02/2023    
19:00 - 22:00

Waar

Wakker bewust zijn
Westerweg 14,, Alkmaar, 1815 DE, noord

Evenement type

Ken je dat? Dat alles onverwachts op rolletjes loopt?
Dat niets lijkt tegen te zitten en dat het leven je toelacht?
Hoe kan dat en waarom is dat vaker niet zo?
Tijdens deze bijeenkomst bekijken en ervaren we de werking van vrije bewuste aandacht.

Het Brein
In deze wereld word ons vooral geleerd om te reageren op de werkelijkheid om ons heen. Ons brein analyseert en framed de situaties die zich voordoen. Op deze manier vormt het brein ook ons zelfbeeld. Vaak wordt het gemeten aan de informatie die het brein opslaat uit de omgeving. Zo definieert de mens zichzelf doorgaans aan de hand van reeds voorgevormde uitgangspunten. We meten en wegen aan de hand van extern aangeleverde informatie. Daarmee definiëren we ook wat we kunnen, waar mogelijkheden liggen en wat eigen krachten zijn. Het brein legt de linken en kadert dat wat we weten. Vandaar uit ontstaan gevoelsvelden die lijken van onszelf te zijn. Maar is dat wel zo?

Wie zijn we nou echt?
Met al het framen van het brein kunnen we inmiddels concluderen dat het brein ons weghoudt bij de volledige waarheid. Immers als er iets gekaderd wordt, vallen delen weg en zien we geen verbindingen meer.
Om daar achter te komen zullen we moeten zien in welke situatie we eigenlijk zitten. De wereld waarin we leven is een holografische werkelijkheid. Het is een zeer hoogstaand stuk techniek waarin de Huargardianen de ontwerpers van zijn, in samenwerking met vele andere beschavingen. Zo ook zijn de lichamen biologisch technologisch van opbouw. Het is een voertuig waarmee we aanwezig kunnen zijn in deze wereld. Maar wie zit er aan het stuur?

Waartoe zijn we in staat?

De programmering van het brein en het lichaam beletten ons om ruimer voor te stellen wat we kunnen. Jij, het wezen in dit lichaam, heeft krachten waarmee je veel kunt. Als we het zouden weten, dan volgen we geen enkel systeem of persoon meer. Dan bewegen we volledig vanuit ons eigen autonome bewustzijn.
Om dat perspectief te laten kantelen vraagt doorzettingsvermogen en oefening.
Het sleutelwoord hierin is: Aandacht.
De vrije aandacht waarin alles mag zijn en waar mogelijkheden op aansluiten die het brein niet kan bedenken. Pure aandacht voor jezelf, het lichaam of bijvoorbeeld een situatie zet natuurkrachten in werking.

Vrijdag 24 februari 2023
19:00 – 22:00 uur
€20,- per persoon
Contant betalen