KWANTUMFYSICA

(Door Thérèse Jeunhomme) Mijn levensvisie is gebaseerd op kwantumfysica. Niet op complot-denken, niet op viruswaanzin, niet op ’tegen’ wie of wat dan ook zijn. Wel op kwantumfysica. Hier zijn niet een paar korte regels aan te wijden, daar zal de lezer zelf zijn/haar eigen onderzoek naar moeten doen. Heel in het kort komt het erop neer dat, ervan uitgaande dat al het leven op aarde en daarbuiten, en zelfs onze aarde, een holografische projectie is en uit frequenties (trillingen) bestaat, alle deeltjes onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daar waar er beweging in het trillingsveld van een deel van het hologram waarin wij leven komt, heeft dat effect op andere trillingsvelden in datzelfde en in aangelinkte hologrammen. Dat is nogal wat! Het is zowel complex als simpel tegelijkertijd. En het is de reden waarom mijn medereizigers en ik zo veelvuldig neutraal waarnemen (dit wil zeggen zonder vooropgesteld doel en zonder vooropgestelde uitkomst). Dan komt er beweging in een of meer holografische velden. Hoe vaker je dit beoefent, hoe losser het ‘oude’ en gangbare wereldbeeld wordt. Immers ook in de belevingswereld van de neutrale waarnemer komt beweging en je gaat de illusie van alles in- en doorzien. Deze levensvisie geeft een totaal ander ‘beeld’ van de wereld waarin wij nu leven. Michael Talbot heeft hier een begrijpelijk wetenschappelijk boek over geschreven:

319014

Ook in diverse kunstvormen kun je stellen dat hier sprake is van kwantumfysica, bijvoorbeeld door het ongeziene zichtbaar te maken, zoals door Hilma Af Klint. Deze Zweedse kunstenares in Stockholm leerde gelijkgezinde en spirituele vrouwen kennen met wie ze de groep ‘De fem’ (De vijf) ging vormen. Het werk dat daaruit voortkwam werd een bijna geheime particuliere aangelegenheid. In haar testament legde Hilma Af Klint vast dat haar werk tot 20 jaar na haar dood niet mocht worden getoond, omdat zij meende dat haar tijdgenoten niet ‘klaar’ waren om haar werk te ontvangen. Pas in de jaren tachtig kreeg haar oeuvre internationale bekendheid, en haar werk is zelfs tentoongesteld in het Guggenheim in New York. 

Een mooi boek met de oeuvres van vele kunstenaars is ‘The spiritual art: abstract painting 1890 – 1985’. Voor iedereen die voelt voor abstracte kunst die het onzichtbare zichtbaar wil maken. 

Toen ik zelf begon met schilderen wist ik hier nog allemaal niets van. Ik schilderde gewoon vanuit mijn innerlijk, niet gehinderd door enige kennis van zaken, en er ontstonden vanzelf abstracte afbeeldingen waar soms pas dagen later zichtbaar werd wat er te zien was. Een soort van omgekeerd proces dus. Zo gebeurde het dat ik dagen nadat ik onderstaand schilderij had gemaakt, me ervan bewust werd dat dit een weergave is van mijn zicht op ons sterrenstelsel vanuit een ruimtevaartuig dat erboven hing. 

20201228 Thérèse Jeunhomme KWANTUMFYSICA | KIJKEN MET JE HART – VLOEIBARE LIEFDE (wordpress.com)

Vertel hoe jij het ervaartReactie annuleren