Wie ben jij voorbij gedachten en trauma’s? | Claudia van Zee

Wie ben jij voorbij gedachten en trauma's? | Claudia van Zee

Wanneer

09/11/2023    
19:30 - 22:00

Waar

Op Hodenpijl
Rijksstraatweg 20-22, Schipluiden, Nederland, 2636 AX , Zuid-Holland

Evenement type

Deze lezing staat de onderzoeksvraag centraal: “Wie ben jij voorbij gedachten en trauma’s?” Denk jij jouw eigen gedachten en wie stuurt jouw brein aan? Nu kan ik me heel goed voorstellen dat je zou zeggen: ‘Ik denk toch mijn gedachten?’ En het is dus de vraag of dát zo is en als dat zo is, of jij daar zelf voor kiest! Heb je wel eens gedachten die je niet wil? Op een moment dat je dat niet wil? Denk je wel eens aan iets, zonder dat je daarvoor gekozen hebt? Is het wel eens druk in je hoofd? Probeer je je gedachten wel eens weg te denken of te mediteren?

Nu lijkt het misschien of ‘menselijk’ trauma weer een ander onderwerp is, maar deze avond gaan we onderzoeken of dat zo is! Want, wat is een trauma eigenlijk? Hoe ontstaat deze en in een werkelijkheid waarin het lijkt of iedereen een trauma heeft en hieraan moet werken, kan het heel verfrissend zijn om eens te onderzoeken of je überhaupt wel een trauma hebt! Of…. dat je alleen maar dénkt dat dat zo is. Want, stel dat je op een dag wakker wordt zonder gedachten en trauma’s bestaan niet, wie ben jij dan? Hoe ga je dan leven en in welke werkelijkheid?

Spreken deze onderzoeksvragen jou aan en ben je bereid hier in jezelf naar te kijken? Kom dan naar deze lezing, laten we hier dan, ieder voor zich en met elkaar, samen, naar kijken. Er is geen verplichting tot het delen van jouw ervaringen of het stellen van vragen, maar er is alle ruimte als je wilt inbrengen in deze samenspraak.

Locatie: Op Hodenpijl (Schipluiden)
Datum: donderdag 9 november 2023
Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur
Prijs: € 25
Meer informatie over deze en andere lezingen: https://claudiavanzee.nl/een-open-agenda/

Vertel hoe jij het ervaart