Wakker op Zondag | Van Mindf*ck naar Denkkracht | Alida Holwerda

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 07/03/2021
13:30 - 16:00

Locatie
Wakker bewust zijn

Categorieën


Alida Holwerda  |  7 maart  |  13.30 – 16.00u  |  15 euro

Mindf*ck
Allemaal maken we dingen mee in ons leven. Soms lukt het om het naast je neer te leggen of te verwerken, maar vaak is dat niet zo eenvoudig, lig je ’s nachts wakker en vliegen er de raarste dingen door je hoofd. Niet alleen de gebeurtenis lijkt keer op keer opnieuw ‘gedacht’ te moeten worden, je hoofd geeft er maar wat graag commentaar op. Of verzint oplossingen die als het weer dag geworden is meestal niet ten uitvoer worden gebracht. Soms willen bepaalde gedachten maar heel slecht uit je hoofd, duurt het jaren voordat ze tot rust gekomen zijn. En maak je iets mee wat je er aan doet herinneren, soms alleen maar een beeld, geur of een blik van een volslagen vreemde, en het hele circus in je hoofd begint weer opnieuw.

Oorzaak en gevolg
Al die gedachten veroorzaken emoties. En daarvan heb je vaak nog meer last. Ook al zijn de (repeterende) gedachten al weg, de gevoelens die ze veroorzaken blijven soms de hele dag bij je, bepalen je humeur en daarmee ook hoe je je door de dag heen beweegt.
Daarnaast lijkt het wel zo dat dezelfde soort gebeurtenissen terug lijken te komen, je maakt telkens hetzelfde mee. Wat je ook doet aan spiritueel werk, de patronen dienen zich steeds weer opnieuw aan.

Wat doe je met deze kennis in je dagelijks leven
Wat we helaas op school niet leren, is dat de energie van gedachten qua kracht ongeëvenaard is. Vanuit de quantumfysica weten we dat  alles wat we zien, ook onszelf, voortvloeit uit onze eigen gedachte-energie. Helaas zijn onze gedachten zo beïnvloedbaar en in loop van ons leven ernstig verstoord, dat we het scheppende vermogen van onze gedachten helemaal niet kennen. Zouden we die wel kennen dan zou onze wereld er echt anders uitzien.

Om zicht te krijgen op hoe je wereld is vormgegeven is het van het grootste belang dat je je gedachten leert ‘waarnemen’. Voorkomen kun je ze niet altijd, dus is het zaak dat je ze de plek geeft die ze verdienen. En dat is dus niet op de eerste rang. Je zult dan ook al snel merken dat ook je emoties niet meer alle kanten opgaan. Als dat gebeurt zul je de manipulerende werking van mindfuck leren doorzien, en er sneller afstand van kunnen nemen.

Wat ga je leren
In deze workshop leer je o.a.

  • eenvoudig aanwezig zijn in je lichaam en je hoofd zodat mindf*ck minder kans heeft
  • het doorzien van de prikkels die er normaal gesproken toe leiden dat negatieve gedachten worden geactiveerd
  • de energie van gedachten leren voelen in je lichaam
  • leren omgaan met vervelende situaties
  • de energie van gedachten zodanig leren gebruiken dat de energie voor je gaat werken

Het effect
Iedereen snapt dat niet meer denken geen optie is. Maar gezond denken, sterker nog … creatief en krachtig denken, wordt eenvoudiger als je doorziet waarom dat nu niet lukt. Inzicht leidt tot een andere betekenis, leidt tot krachtig en autonoom in jezelf aanwezig zijn.

Aanmelden en info: https://wakkerbewustzijn.nl/activiteit/wakker-op-zondag-van-mindfck-naar-denkkracht-7-maart/