LIVING AS A HEART HUMAN

LIVING AS A HEART HUMAN

Wanneer

26/01/2023 - 27/01/2023    
10:00 - 18:00

Waar

Wakker bewust zijn
Westerweg 14,, Alkmaar, 1815 DE, noord

Evenement type

Theo Papo  |  26 & 27 januari  |  10.00 – 18.00 uur

Van spierspanning naar Flow
Door het loslaten van spierspanning en de energie via de aarde terug te laten komen [flow], zal het lichaam deze energieflow gaan volgen en kan een gerichte intentie deze energie en dus het lichaam, sturen.
Ons lichaam is in wezen een eigen en uniek universum waarin de innerlijke ‘ziel’ verblijft. Onze ziel projecteert zichzelf in vele lichamen in vele dimensies tegelijkertijd. En ieder lichaam is verbonden met deze ziel èn heeft een eigen denkende geest en egopersoonlijkheid. Deze laatste twee leven in de ‘mindmatrix’.

Robotpak
Zonder de geest en egopersoonlijkheid en zonder de verbinding met de ziel is het lichaam slechts een zak weefsel; botten en vloeistoffen die zonder energie gewoon uit elkaar zal vallen.
Het lichaam, in stand gehouden door de voornoemde krachten van onder andere de ziel, werkt als een immens bio-chemisch robotpak met inherente zelfbehoud- en genezingssystemen.

Adem
Door een specifieke ademhalingstechniek kan het lichaam leren gronden, dit wordt in eerste instantie op gang gebracht door een bijzondere techniek waarbij de persoonlijkheid als het ware opnieuw wordt verbonden met het lichaam. Dit brengt de natuurlijke wisselwerking ( flow) tussen lichaam en Aarde op gang.
Door het activeren van “fascia” (elastisch bindweefsel rond oa de botstructuren binnen het lichaam) kan het lichaam leren zich te bewegen op energie (met als activator een ‘joystick’ in de voeten). Hierdoor kan spierspanning oplossen in het lichaam terwijl de lichaamstrauma’s, overtuigingen en vastzittende emoties kunnen worden los gelaten.

De resultaten zijn:
° verzachting van het lichaam, waarna centering en hart-verzachting mogelijk wordt
° waarneming van het ‘Ik’ als een zelfstandige entiteit in een lichaam dat gedachten heeft ( veelal afkomstig uit de ‘mindmatrix’)

Door middel van ontspanning van de pyramidalis gebeurt het volgende:
° Gedachten en emoties vloeien samen met de spierspanning via het lichaam de aarde in waarna de aarde deze energie weer kan laten opkomen. Dit wordt chi of ki of levenskracht genoemd. Deze energie is op dat moment ontdaan van spanningen en trauma’s.
° Deze energie kan in het hartcentrum gebracht worden als je weet hoe dat centrum verzacht kan worden. En vervolgens kun je vanuit je hartcentrum met deze energie contact maken met je ziel, Moeder Aarde en de Zon.
° Door middel van chi gong technieken worden dus de trauma’s die zijn vastgehouden in de spieren en pezen als het ware weg gegrond. Hierdoor verzacht het lichaam.
° Door deze verzachting kan het lichaam bewegen op zowel energie (chi) als intentie (echte gedachtekracht) en een ware hartverbinding.

Echt ervaren
Als je denkt dat je deze verbinding al gerealiseerd hebt kun je een bijzondere ervaring opdoen. Je zou zomaar, in tegenstelling tot wat je dacht, kunnen ervaren dat het hartcentrum nog niet echt totaal geopend is. En dat dit dus iets veel groters en krachtigers is dan jij ooit hebt gedacht. Maar dat zul je pas ervaren (= weten) als die ervaring er ook echt is.

Bewustzijn als schakel tussen hart en mind
Op het moment dat deze staat van Zijn echt helder is heeft het vrije bewustzijn de mogelijkheid in het lichaam af te dalen en de geconditioneerde mind te passeren. Het ‘ik’ als ego persoonlijkheid wordt dan aangestuurd door het vrije bewustzijn ( een attribuut van de ziel) in plaats van door de geconditioneerde mind. Als schakel tussen hart en mind en als bestuurder van de energie is dit bewustzijn dan verbonden met je persoonlijkheid. Ook dat is nog steeds een ‘ik’, maar wel een ‘ik’ die spierspanning, gedachten, emoties en oude trauma’s uit het lichaam kan weg gronden. Het is een ‘ik’ dat het vrije bewustzijn in het hartcentrum kan laten zakken en de ziel door de ego persoonlijkheid kan laten stralen waardoor dit zich kan manifesteren.

Oefening

Door middel van een oefening die aansluitend beschikbaar wordt gesteld en die je je eigen moet maken, kan het hartevuur beter gaan stromen en versterkt worden. Hierdoor kan er een werkelijk beschermingsveld van “voelbare” energie door en om het lichaam stromen die groter of kleiner gemaakt kan worden. En die in en uit het hartcentrum kan stromen.

The in-side out !! (zo binnen, zo buiten)

Intentie
Let wel: dit werkt NIET door middel van visualisatie maar met “intentie”. Door visualisatie wordt namelijk het denken weer geactiveerd en omdat de ‘mind’ (geconditioneerde denken) zich er dan weer mee bezig houdt stopt het stromen van de chi. Energiewerk en soortgelijke methoden die middels visualisatie werken (mind), zonder gronding en zonder chi, werken dus niet. Dit kost namelijk energie in plaats van dat het chi oplevert en heelt. Het is in de praktijk mogelijk en bewezen dat binnen een half jaar na de training van 2 dagen het basissysteem werkt. De snelheid waarin dit opgepakt kan worden is per persoon verschillend. Afhankelijk van enthousiasme, motivatie, discipline en ontvankelijkheid. Wanneer dit stadium van waarneming en lichaamsbesturing van energie meester is gemaakt is er een master training mogelijk.

Voor wie
Doelstelling is om het lichaam compleet te bewegen met intentie en chi. Toepasbaar voor sporters maar ook gewoon heel bruikbaar in het dagelijks leven. En met name de gronding en hartopening is zeer waardevol voor ieder die zich dieper met het eigen ziel en met de Aarde en de Kosmos wil verbinden.

Praktisch

Datum: 26 & 27 januari
Tijd: 10.00 – 18.00
Investering: €200,- (Contant te betalen bij aanvang)

Maximaal 6 deelnemers