Hechting en emoties als sleutel in de communicatie Startworkshop

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 16/04/2021
10:00 - 16:30

Locatie
Wakker bewust zijn

Categorieën


Desiree  | startworkshop  |  16 april |  10.00 – 16.30u  |  45 euro

Graag nodig ik jullie uit voor een ontdekkingsreis naar de rol van hechting en emoties in onze menselijke interacties en communicatie. Uit de wetenschap is bekend dat wij als volwassen mensen ook hechtingsbehoeften hebben. Dit in tegenstelling tot wat men voor 25 jaar geleden nog dacht dat (veilige) hechting alleen in onze jeugd wordt aangelegd en praktisch onveranderbaar zou zijn.

Hechtingsbehoeften zijn specifieke behoeften die wij hebben ten aanzien van de verbinding met (belangrijke) anderen. Dit fenomeen is universeel, en staat los van leeftijd, ras of geslacht. Uit neurobiologisch onderzoek is gebleken dat onze hersenen uitgaan van de verbinding met anderen. De amygdala van ons limbisch systeem functioneert in ons lichaam als waakcentrum voor de verbinding met andere mensen. Zodra deze verbinding gevaar loopt of (dreigt) verbroken te worden slaat de amygdala alarm en komen we in afweerreacties terecht.

Wanneer je wordt getriggerd door pijnplekken/hechtingsangsten, lees onvervulde hechtingsbehoeften dan treedt er een kenmerkend patroon van automatische reacties, emoties en gedrag in werking. Kortom het limbisch systeem en reptielenbrein neemt het dan dan van ons over.

Deze programmering zit heel diep in het menselijk lichaam verankerd. Hoe kunnen we beter zicht krijgen op dit mechanisme? Wat zijn de kenmerkende interacties die dan optreden? Welke communicatie gaat ons helpen om negatieve interactiepatronen te voorkomen en te doorbreken?
Juist in deze tijd waarin in de media veel angst en verdeeldheid wordt gezaaid is dit mechanisme bij veel mensen actief omdat er gestookt wordt in de basisveiligheid.

In deze workshop gaan we echt aan de slag met inzichten en informatie vanuit de EFT (Emotionally Focused Therapy), en combineren we deze informatie met bewuste waarnemingen.

Lukt het niet? Mail je aanmelding naar reservering@wakkerbewustzijn.nl