Brongenoten op NPO3 – aflevering Filemon en de complotten: Buitenaards leven (vanuit mainstream)

Brongenoten op NPO3 - aflevering Filemon en de complotten: Buitenaards leven (vanuit mainstream)

Wanneer

26/04/2021    
21:15 - 22:00

Evenement type

Martin Ackermans heeft bij de mainstream media laten doordringen (NPO3 / BNNVARA), dat er veel informatie al bestaat over buitenaards leven, dat je de film Matrix als meer dan pure entertainment kan bekijken en dat er heel veel mensen er zijn, die met dit thema bezig zijn. Hij was ook een van de 3 andere mensen, die over dit fenomeen praten bij de derde aflevering van Filemon en de complotten. Tijdens de opnames was de ploeg echt open en serieus bezig, stelde goede vragen en luisterde diep naar de antwoorden. Er heeft ook een ronde tafelgesprek met nog meer mensen plaatsgenomen. Een stukje van dit 2,5 uur durende gesprek zou ook in de aflevering komen. Ondanks het “sausje” van plakkertjes en lacherig over doen, is de boodschap al richting meer luisteren naar elkaar geschoven.

https://www.gids.tv/tv-gids/uitzending/filemon-en-de-complotten/4855891

Volgens Martin leven we in een Matrix; alles om ons heen is een gecreëerde werkelijkheid, geschapen door buitenaardse artificiële rassen. Ze willen ons bestuderen, omdat wij iets kunnen wat zij niet kunnen: empathie en liefde voelen.

Critici buitelen over elkaar heen om hier antwoord op te geven: van ‘je moet ze geen podium geven, want dat is gevaarlijk’ tot ‘je moet met ze in gesprek want anders radicaliseren ze’. Filemon Wesselink kiest voor het laatste en geeft in ‘Filemon en de Complotten’ een inkijkje in de wereld van de complotdenker. Elke aflevering portretteert hij er drie, van personen die geloven in het gevaar van 5G tot coronacomplotten en buitenaards leven. Met een open blik treedt Filemon ze tegemoet en duikt in de levens van de complotdenkers. De zesdelige serie ‘Filemon en de Complotten’ is vanaf 12 april wekelijks te zien om 21.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Filemon en de Complotten gemist? Terugkijken doe je op NPO3.nl