Bits, Bytes en Bewustzijn

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 22/01/2022
13:30 - 17:00

Locatie
Wakker bewust zijn

Categorieën


Bits, Bytes & Bewustzijn 22 januari 2022 13:30 – 17:00
Yfke Laanstra  |  22 januari  |  13.30 – 17.00 uur  |  20 euro

Veranderende realiteit
De wereld om ons heen wordt steeds vloeibaarder en transparanter, grenzen vervagen. Met de exponentiële groei in computertechnologie en de voortdurende stroom van wetenschappelijke inzichten verandert onze realiteit in een razend tempo, op onomkeerbare wijze. Er is steeds minder onderscheid tussen wat oorspronkelijk is en wat synthetisch is. Tussen biologisch en artificieel. Tussen analoog en virtueel.

Grote veranderingen
Tegelijkertijd vinden er ook in onszelf verschuivingen plaats. We zijn 24/7 verbonden maar hebben ons collectief nog nooit zo alleen gevoeld. Ons verlangen naar (mede)menselijkheid, oprechte aandacht, verbinding en zingeving groeit. We zijn op zoek naar antwoorden op diepere vragen, over onszelf en de werkelijkheid waarin we leven. Wat betekent het eigenlijk in deze tijd om Mens te zijn? Wie of wat is de Mens? Waartoe zijn we werkelijk in staat? Welke rol speelt ons hart en ons bewustzijn hierin?
Hoe verhoudt dit zich tot de exponentiële groei en inzet van geavanceerde computertechnologieën? Zoals Mixed Reality, Kunstmatige Intelligentie, Nanotech, Kwantum (super)computers en de opkomst van Transhumanisme en Biohacking? Wat zal de toekomst ons brengen? Hoe hebben we hier (nog) invloed op?

Gezond samenwerken met technologie
Deze tijd verlangt van ons om exponentieel Mens te zijn, diep verankerd in onszelf. Zodat technologie ons optilt zonder dat we onszelf erin verliezen.’ In mijn eigen zoektocht naar diepgang en zingeving speelt computertechnologie een grote rol. Mijn laptop, tablet, smart tv en smartphone hebben me, in mijn onstilbare honger naar kennis, portalen geboden naar vele antwoorden, inzichten en nieuwe perspectieven. Mijn blik verruimd en tevens minstens zoveel nieuwe vragen opgeroepen. Wat me echter verder in mijn zoektocht duidelijk werd, is dat niet alles is te verklaren, te begrijpen en te analyseren. Zelfs niet in woorden of in een vorm te vangen, maar enkel via mijn menselijke vermogens te (door)voelen, (be)leven en ervaren.

Precies dat is mijn uitnodiging aan jou. Voel je welkom, met al je vragen, je nieuwsgierigheid maar ook je weerstanden en laten we deze middag samen op onderzoek gaan, organisch. Want de toekomst is Nu.

Datum:
Zaterdag 22 januari

Tijd:
13.30 – 17.00 uur

Investering:
€ 20,- inclusief koffie, thee en wat lekkers