Bewustzijn in de Praktijk

Bewustzijn in de Praktijk

Wanneer

27/09/2020    
13:30 - 16:00

Waar

Wakker bewust zijn
Westerweg 14,, Alkmaar, 1815 DE, noord

Evenement type

De kracht van jouw bewustzijn (Intro workshop)

Een mens is een denkend wezen. Via de quantumfysica weten we inmiddels dat de energie van de zuivere gedachte qua kracht ongeëvenaard is. Alles wat wij zien, ook onszelf, is het directe resultaat van onze gedachte-energie.

Om de kracht van deze energie in te kunnen zetten is helder en onverstoord bewustzijn nodig. En hoe moeilijk dat is, blijkt uit hoe onze (eigen) wereld er uit ziet.

Invloeden van buitenaf hebben een grote invloed, zowel op onze emoties, ons bewustzijn als op onze denkkracht. Maar ook grote of kleine (traumatische )gebeurtenissen in ons leven laten hun sporen achter en lijken zo een blauwdruk te geven voor ons leven.

Het aanspreken, trainen en vervolgens helder houden van je bewustzijn is dus van essentieel belang. Maar hoe!

Emotie
De kennis van wat een emotie nu werkelijk is, en wat het doet, is in mijn optiek schrikbarend klein. We verdelen ze in goed of fout, en zijn vooral bij de laatste geneigd allerlei mechanismes in werking te stellen om ze zo snel mogelijk hanteerbaar te maken. Maar hoe handig is dat nu? Zien we niet iets over het hoofd? Wie haar of zijn emoties op waarde schat heeft goud in handen.

Hou jezelf helder
Mijn ervaring met bewustzijnstrainingen is dat ik het vaak heel goed kon ervaren in dat moment binnen in mijzelf, maar dat ik daarvan vaak niet zoveel terugzag in de wereld om mij heen. Ik vond het lastig de koppeling te maken tussen de theorie en de praktijk. Jarenlang deed ik onderzoek naar de werking van bewustzijn, emoties, het brein, de interactie met het lichaam en de uitwerking op mijn leefwereld. Dat heeft o.a. geleid tot eenvoudige tools die het makkelijker maken in je dagelijks leven veranderingen aan te brengen, maar ook inzicht geven in de invloed van belemmeringen en hoe daar mee om te gaan. Het idee is dat wanneer je weet hoe dat werkt, het eenvoudiger is in lastige situaties andere keuzes te maken, anders te handelen. Praktisch dus.

Inhoudelijk
Tijdens deze workshop spreek ik helder over mijn kennis en ervaring. Ik deel mijn inzichten en vertaal deze naar actuele situaties.
We doen oefeningen (bekrachtigingen) die praktijkgericht zijn en aansluiten op wat er nodig is in de groep.
Onderwerpen zijn o.a.
• krachtig contact houden met je lichaam als drager van je bewustzijn
• de verbinding leggen met je bewustzijn
• inzicht in verstorende gedachten en de werking van het brein
• inzicht in wat een emotie wérkelijk is

Meer informatie en aanmelden via https://wakkerbewustzijn.nl/activiteit/bewustzijn-in-de-praktijk-wakker-op-zondag/