Tijd besparen – Faya Lobi!

Net als de aarde, is de mens onvoorspelbaar, dat is hun kracht!
Soms denk je dat het klaar is met de aardbevingen, maar dan komen er nog naschokken. Helaas pindakaas, want meestal kost dat nóg meer mensenlevens. Moeder aarde is nu eenmaal geen doetje, hè. Je kunt heel ver gaan, maar zij reageert uiteindelijk wel. De mens is ook geen doetje, trouwens.

Wat doe je met vuile was?

Je moet de vuile was nooit buiten hangen. Dat heb ik vroeger zo geleerd. Ik hang ook alleen maar schone was buiten. De vuile was, die gooi ik op een hoop en dan wacht ik net zo lang totdat iemand in huis roept dat ie geen schone onderbroek meer heeft.
Ik draai dan achter elkaar alle vuile was en hang het schoon binnen en buiten op. Het is zo ontstaan sinds de lockdown en het lijkt tijdbesparend te zijn.

Tijd besparen

Op mijn wasmachine zit een knop waarmee, als ik daarop druk, het wasprogramma niet 3 uur, maar 2 of 1 uur duurt (als ik er 2 keer op druk). Bij deze knop staat ‘tijd besparen’.
Ik heb de gebruiksaanwijzing van de wasmachine niet gelezen. Ik lees nooit gebruiksaanwijzingen. Ik denk ook in dit geval niet dat het erin staat, maar waar ik nu niet goed uitkom is… Waarom zou ik in hemelsnaam een was 3 uur laten draaien als het ook in 1 uur kan?

Voorzichtig!

Op de droger (die ik bijna nooit gebruik omdat ik van was ophangen houd en niet van energie verspillen) zit een knop met ‘voorzichtig’. Standaard doet deze droger dus onvoorzichtig met de kleren die erin ronddraaien. Mooi is dat! Hij kan het dus wel gewoon voorzichtig, maar doet het standaard niet.

Maar goed, je moet de vuile was dus eigenlijk niet buiten hangen en ik doe dat nu even wel.

Agressie

Als kind heb ik veel te maken gehad met agressie. Dit was niet mijn vader en niet mijn moeder, maar zij konden deze situatie voor mij blijkbaar ook niet veranderen. Toen ik een keer met een flinke buil op mijn voorhoofd op school kwam, vroeg de meester hoe dat was gekomen. Ik zei toen naar waarheid hoe dat gegaan was en wie dat gedaan had. Ik voelde toen een hevige spanning in de lucht hangen.
De meester vroeg of mijn moeder daar wel boos over was geworden en toen zei ik meteen om alle spanning in de lucht weg te krijgen dat dat zo was geweest. ‘Heel erg’, voegde ik er voor de zekerheid aan toe. De meester was gerustgesteld en de spanning weg.
Ik ben altijd al heel goed geweest in meegaan met toneelstukjes opvoeren die mensen sparen, maar die dingen verbloemen die niet zo fraai zijn. Al helemaal niet voor mezelf. Het is heel energieverspillend. Ik had zo veel vuile was niet buiten gehangen, dat het een beetje muf geworden was vanbinnen. Een vruchtbare voedingsbodem voor ziekte. En daar kwam natuurlijk nog iets bovenop.

Agressie went niet

Onlangs had ik weer te maken met veel van hetzelfde soort agressie, maar zonder fysiek geweld. Het was ten tijde van de ergste fase van de lockdown, toen er echt helemaal niks meer mocht op het gebied van live contact (niet dat er dan geen agressie mogelijk is!). Precies toen besloot mijn vader dood te gaan. En liet hij mij, zelfs over zijn dood heen, het vuile werk opknappen.
Hij had mij als executeur in zijn testament gezet en deze klus, die mij volledig in mijn hoofd trok, (want heel veel ondoorgrondelijke regels, uitzonderingen en cijfers) mocht ik expliciet zonder financiële beloning uitvoeren. De agressieve tegenwerking was enorm! Maar misschien wist mijn vader diep van binnen dat geld ook niet alles is.

Emotie is kracht, daar moet je wel mee om kunnen gaan

Sommige mensen kunnen helemaal niet goed met emotie omgaan. Of ze kunnen zich totaal niet inleven in een ander. Of ze kunnen het allebei niet en ze denken ook nog dat vrouwen ‘het zwakke geslacht’ zijn. Soms leidt dat tot agressie of agressieve daden. Ik ben best sterk en ervaren in incasseren, maar agressie went niet. Je kunt er heel ziek van worden of je kunt zelf agressief worden. Of allebei.
Ik heb in mijn leven inmiddels mensen om mij heen verzameld die niet agressief zijn, best goed met emotie om kunnen gaan, zelfs weten wat dat is, en zich ook goed kunnen inleven in iemand anders (en daar geen misbruik van maken). Mensen die standaard ‘voorzichtig’ met mij omgaan zonder dat daar een knop voor ingedrukt hoeft te worden.
Dat is de beste remedie die je kunt hebben. Namasté sister! Namasté brother!

Agressie komt voort uit onmacht en onverbondenheid

Dat heb ik al vroeg gezien en ik heb er niets aan kunnen veranderen bij een ander. Daarom heb ik altijd heel erg mijn best gedaan voor een soort vrede, waarmee ik mezelf geweld aan deed. Dat is nu voorbij.

Ik heb onlangs zelf mijn ziekte overwonnen (een ziekte van de vrouwelijke organen) zonder medisch circus. Omdat ik heel onverwachts en op een heel onverwachte manier kon zien/wist wat het was en hoe dat moest. Ik zie dit nu ook bij andere mensen (met ‘een ziekte’). Ik heb meer energie dan ooit tevoren.
Ik wil hieraan toevoegen dat wie denkt dat ie quantum fysica begrijpt en herkent, zich ook zou kunnen realiseren dat er meer krachten zijn die dat doen.

En wéér agressie!

Ik ging vorig jaar april ziek naar Peru voor een diëta in het tropisch regenwoud. Ik heb hard gevochten in mijzelf en gevoeld en gezien ‘waar ik één van ben’. Na afloop kon ik niet naar huis omdat ik wéér terecht kwam in een situatie van ‘gekende’ agressie.
Net aangekomen in de ‘geciviliseerde wereld’, trof ik een boze menigte aan. Mannen gooiden voor mijn neus auto’s op hun kop en staken ze in brand en sloopten alles wat los en vast zat uit protest tegen de maatregelen van de Peruaanse regering die alleen de allerarmsten trof. Zoals de vervoerssector. Ik stond nog wagenwijd ‘open’ en was fysiek niet op kracht.
Ik ben teruggegaan naar het regenwoud, waar ik kon verblijven en slapen op de zolder van een gemeenschappelijke ruimte van een spirituele commune. Op deze zolder zat het vol met vleermuizen en het geluid van de onderlinge communicatie van deze prachtige dieren heeft mij geholpen te kalmeren en te herstellen. Een week later, toen de staking voorbij was, kon ik zonder al te veel problemen naar huis.
Er waren in die commune ook tijdelijk andere mensen uit Europa. Zij konden in die ‘sociale omgeving’ extreem goed voor alléén zichzelf zorgen. Als prinsesjes (entitled) waren ze ‘aan het wachten op enlightenment’. Toen het ’s nachts regende, huilden ze over de zwarte panter die ze overdag gezien hadden en die ‘geen huisje had en helemaal nat zou worden’!

Van huilen om een natte zwarte panter, raak je niet verlicht

Een zwarte panter in het regenwoud heeft geen huis nodig tegen de regen, maar wel wat anders. Met een nachtelijk huilend prinsesje schiet zij niks op.
Deze vrouwen gaven mij geen ruimte en daarom lag ik op zolder tussen de vleermuizen (gelukkig!). Deze vrouwen ontnamen mij de eetlust met hun angst iets te kort te komen. Ik kwam voldaan, mager en fysiek verzwakt terug uit Peru, volledig voldoend aan het hier geldende schoonheidsideaal. Mager en fysiek slap dus. Voor veel vrouwen is dat de reden om een diëta te doen, maar wat hebben zij een honger!
Na een diëta wordt altijd geadviseerd niet te snel in groepen aanwezig te zijn omdat je te open staat. Ik deed het na enige tijd. Daar kamde ik publiekelijk mijn haar en werd door een vrouw weggestuurd, die dacht dat ik haar man daarmee aan het verleiden was. Ik mocht weer naar de dieren (gelukkig!). De man was de daadkrachtige uitvoerder van dit besluit.

Snoer mij aub niet de mond, maar herwin jezelf

Op deze site heb ik mij ‘negatief’ uitgesproken over een aspect van wat ik heb meegemaakt binnen ‘brongenoten’. (Zo is dat althans door sommigen uitgelegd.) Dat kan ik onmogelijk in zijn totaliteit verwoorden en het maakt verder ook niet uit, maar snoer mij niet de mond.  
Na maanden radiostilte, wilden er na plaatsing van die blog plotseling ‘zomaar’ mensen met mij wandelen. Er moest iets worden gered, mijn mond moest worden gesnoerd, mij werd geadviseerd door mannen niet te reageren of zelfs gezegd dat reageren niet mogelijk was. De vuile was moest ik binnen laten. Dat is soms niet het beste besluit, maar dat kun je van een ander niet weten! (Misschien is willen redden óók wel trauma!)
De prietpraat in deze wereld moet ophouden. De neiging dingen te willen redden ook. Er valt niks te redden, alleen te herwinnen. Herwin jezelf en laat een ander zich herwinnen.

Prietpraat komt (eerst) uit een kraan die lang dichtstond

Bedenk bij prietpraat dat een kraan verbonden aan een waterbron, die lang heeft dichtgezeten, eerst modder geeft, vóór het zuivere water kan stromen. Maar laat het niet te lang duren. Druk die tijdbesparende knop in, in jezelf.

Nu ga ik de schone was maar eens ophangen. Het tijdbesparende wasprogramma is klaar, maar trouwens…

Al Pacino is nooit gekomen (en hij komt ook niet)

Ik keek laatst naar die oude film Scent of a woman op Netflix. Ik begon mij af te vragen of ik niet altijd heb uitgekeken naar een soort Al Pacino. Een die mij zou redden door aan de wereld te laten zien dat het heel goed van mij was dat ik me al die tijd nooit heb laten verleiden tot het buiten hangen van de vuile was, ook al deed ik mijzelf daarmee tekort. Al Pacino is nooit gekomen.
Het is natuurlijk ook maar een gefilmd toneelstukje. En het denken of hopen dat je gered zult worden van wat dan ook, zal wel weer een programmatie in de mens zijn waar zo’n film handig op inhaakt.

Agressie is nooit een oplossing

Hieronder kun je dat stukje zien. In Al Pacino’s eigen woorden: this is such a crock of shit! Dit soort toneelstukjes noem ik ‘piemelgevechten’. Ik kan dat niet helpen, ik zie dan gewoon twee piemels voor me met handjes in bokshandschoenen, die elkaar knock out proberen te slaan. Na afloop vallen vrouwen voor de piemel die gewonnen heeft, in katzwijm. (Dat zit wél in deze film, maar niet in het stukje hieronder.)

Agressie is nooit een oplossing. Ook niet in helden-, slachtoffer- of reddersvorm, maar het is er wel. Soms klinkt het of ziet het er heel lieflijk en ‘ver’ uit, verwoord met zachte, lieve, behulpzaamklinkende of schorre stemmetjes. Zo klinkt mijn stem niet en mijn pen op papier klinkt zo ook niet. Helaas, pittige pindakaas! J

Faja Lobi!
Zo heet de bloem hierboven. Het is mijn groet en wat ik voel. Ik ga mijn tuin er vol mee zetten.

En hoe het nou zit met de ziel (soul, spirit)? ‘What a sham!’

2 gedachtes over “Tijd besparen – Faya Lobi!

  1. Pingback: Stemmen | Brongenoten

  2. Pingback: Transparantie | Brongenoten

Vertel hoe jij het ervaart