Een tegendraadse evolutionaire ontwikkeling

Nog even over oorlog en intenties met zeggen: ‘de wereld is vrede en ik ben dat ook’ en of dat spiritueel is of niet, waarover ik eerder schreef. Ik kwam zojuist bij het opruimen van mijn werkplek een stukje tekst tegen van … [tromgeroffel] Martijn van Staveren! Tadaa!

Oorlog is wat buiten in het veld wordt gepresenteerd, maar als wij kijken naar onszelf dan kunnen we dus vanuit vrede en harmonie hier zijn. En dat is inderdaad precies het programma van spiritualiteit: zolang de mens niet begrijpt dat ze zich in een veld bevindt waarin ze iets heel moois kan doen voor al het leven, dus niet voor zichzelf maar eigenlijk voor alles dat leeft. Dus: dualistisch uitgedrukt dan ook voor degene die een andere agenda aanhangt. Dan kun je vaststellen: jemig (red. dit is trouwens een nette verbastering van ‘Jezus Christus’ en dus een vloek) ik ben in een omgeving waar verschillende evolutionaire processen zijn, die tegendraads aan elkaar zijn, wij noemen dat oorlog. Dat zou je ook anders kunnen noemen: een tegendraadse evolutionaire ontwikkeling. Hierin mag ik iets heel moois doen, zowel voor mijzelf als voor een ander. En zolang de mens zich daarin niet kan herkennen en dat steeds koppelt aan strijd – en dat is ook zoals veel mensen het hebben gebracht, en dat zien we in veel modellen terug (licht en duister) – dan kan ze niet vanuit die kracht waarnemen, dan zit je ook in dat veld.

Dus intenties zijn wél en niet spiritueel, dat zei ik toch? En ‘Martijn zegt het ook’. Ik heb dus gelijk. 😉 Ik snap alleen niet dat die Andaranen volgens Martijn gezegd hebben dat je je moet afvragen wat je bent: een ‘afvallige’ of een ‘scheppingsjuweel’. Martijn vindt dat heel goed van zichzelf vertaald, maar ik vind dat nogal dualistisch overkomen. Ik ben het namelijk allebei. Ik ben hartstikke afvallig, maar ook een scheppingsjuweel. Ik zou wel eens een hartig woordje met die Andaranen willen spreken. En ook met Martijn, over zijn vertaalkwaliteiten.

Vreemd dingetje!
Ik wilde hierboven een heel passend plaatje plaatsen van de kunstenaar Banksy. Die afbeelding van een ‘rebel’ die in plaats van een bom een bos bloemen gooit. Dat mocht niet van WordPress vanwege veiligheidsredenen (verder geen uitleg). Andere plaatjes van het werk van de kunstenaar Banksy mochten ook niet. Dus toen heb ik maar een eigen foto van mijzelf bij een werk van Banksy gedaan (dat mocht wél, misschien worden er zo te weinig pixels herkend of zo). Ik ben groot fan van het werk van Banksy.

Wat zien wij op deze foto? Een jongetje dat boos en misschien wel huilend (maar toch crimineel) hartjes op de muur schildert. Dit kan heel veel betekenen. Bijvoorbeeld dat kleine jongetjes zich machteloos voelen omdat ze niet gehoord worden en het zo goed bedoelen. Maar ook kan het betekenen dat jongetjes weliswaar hartjes op de muur schilderen, maar eigenlijk niets noemenswaardig liefs bijdragen aan deze wereld. Want met hartjes op de muur schilderen, schieten we misschien te weinig op.
Ik sta er nogal boos bij. Ik was erg geraakt door de tentoonstelling. Ik kwam buiten en toen zag ik dit werk. Ik vroeg mijn zoon een foto te maken met mij erbij, zoals andere mensen naast de toren van Pisa gaan staan en met zo’n tegenhoudende arm op de foto willen. Pas later zag ik dat er linksboven een camera hangt die alles registreert wat op het museumplein in Amsterdam gebeurt. Er is dus allang bekend dat mijn zoon een foto van mij heeft gemaakt en waar en wanneer en wat daar nog meer op staat. Toen ik de foto op mijn computer opende in Photoshop kon ik precies uit de foto lezen met welke telefoon, wanneer en waar precies deze foto gemaakt is. Dit is wel weer eens goed om bij stil te staan. Niet dat ik in complottheorieën geloof, hoor. Want een ‘complot’ dat is gewoon een ‘plan’. En plannetjes maken wij de hele dag door. Daar hoef je niet in te geloven, dat is gewoon zo. Je hoeft er dus niet van versteld te staan, je hoeft er verder niks mee. Alleen vasthouden aan je eigen echte plan.

P.s. Mijn eigenlijke plan was om op te ruimen, maar daar kwam dit blogje schrijven even tussen, door een rondslingerend A4-tje. Ik ga weer terug naar mijn oorspronkelijke plan. Nu ff met wat meer focus! Mijn doel is een opgeruimd huis, mijn plan is om alles op te ruimen en schoon te maken. Dit is dus een niet meer zo geheim complot voor een schoon en opgeruimd huis. Ik ga ervoor zorgen dat een schoon en opgeruimd huis niet een theorie is, maar een praktische werkelijkheid.

Oja, nog even dit…
Na bovenstaand stukje wat Martijn zegt, zegt ie ook nog dit:

Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het echt mogelijk is om met hele negatieve duistere krachten oog in oog te staan, gewoon zo, en volledig vanuit die driehoek, dan wordt het weer een cirkel, dat is een driehoek die je weer aanzet: je scheppingskracht, leiding nemen en geven in jezelf en onthecht zijn. Zodra die drie krachten worden gevoeld dan wordt het weer een cirkel. Dan stroomt hij weer. Dan gaat hij weer draaien. Als je vanuit die drie punten durft waar te nemen dan is er dus ook geen strijd in het moment tussen het andere wezen en jou.
Dat is heel bijzonder, dan verandert er iets in het script van dit holografisch universum.
Probeer de dwarsverbanden te zien tussen deze werkelijkheid hier (dus de artificiële werkelijkheid) en het emotioneel bewustzijn.

Dit stukje inspireerde me tot het maken van onderstaande animatie. Ik heb hem al een keer geplaatst en het gaat me niet om persoonlijke aandacht voor mijn creaties. Maar zo probeer ik dingen duidelijk te maken en te krijgen en te combineren met wat ik zelf weet.

2 gedachtes over “Een tegendraadse evolutionaire ontwikkeling

  1. Ik hoop het voor jou, dat je je vraag-en-antwoord sessie met de Andarranen zou houden. Maar als het nou heel simpel is. Stel, Aardse mens wordt ook opgenomen in de Extraterrestrial Species Almanac tussen alle andere beschavingen. Daar zie je steeds de regel: ze geloven / handelen naar de Kosmische wet van EEN. Of dat andere geloven of handelen naar de wet van Zelf. Wat zal er dan bij onze “beschrijving” staan? Dat is de vraag van de Andarranen, zou kunnen.

    • Wat er bij onze beschrijving staat hangt denk ik af van wie het schrijft. Ik denk dat de Andarranen eigenlijk wel goed zien hoe het echt is, maar het lijkt me toch leuk ze eens te ontmoeten. Martijn heeft inmiddels een hartig bulkwoordje met mij gesproken, haha. Hij heeft iets uitgelegd wat ik al wel wist. Maar dat geeft niks, want ik wil ook sommige onderwerpen echt nog wel even ter sprake brengen om meer openheid te hebben.