De oplossing voor al je/mijn problemen

Als ik voel dat ik iets moet doen dat onverwachts is, of niet gangbaar, of vreemd en groter dan een dagje uit of het kopen van een nieuwe jas, zeg ik altijd: ‘Dit is een oplossing voor ál mijn problemen.’ Niemand kan daar iets tegenin brengen. Niemand kan jou weigeren een oplossing uit te voeren die een oplossing vormt voor ál je problemen. En niemand heeft echt zin om naar het probleem van een ander te luisteren, laat staan ál zijn of haar problemen, dus verdere uitleg is niet nodig.

Een tijdje geleden moest ik plotseling naar Peru. Ik was daar nog nooit geweest, maar dat het noodzakelijk was erheen te gaan, was gekomen sinds ik een boek schreef over Zuid-Amerika (dat vooral uit door mij gevonden foto’s van stockbureaus bestaat). Je kunt het kopen bij kwaliteitsboekhandel Action. En ik signeer het graag voor je.
Zomaar naar Peru gaan, kán helemaal niet als je een gezin hebt en het ook nog bijna kerstmis is. Maar het zou een oplossing zijn voor ál mijn problemen, dus daarom ging ik wél en iedereen had het ook goed zonder mij. Nergens heb ik me zo probleemloos gevoeld als in het tropisch regenwoud van Peru. Het heeft veel opgeleverd, om het maar praktisch te zeggen.

Harmonische chaos
Thuis kreeg ik natuurlijk uiteindelijk weer nieuwe problemen. Heel veel zelfs. Je zou kunnen zeggen dat ik in een harmonische chaos terecht ben gekomen. En daardoor bleef ik doorgaan met nieuwe radicaal doorvoelde besluiten (die sommige mensen niet begrijpen en ook niet leuk of zelfs harteloos vinden).
Ik heb dus ook een hond in huis gehaald (omdat ik mijn leven lang al een hond wil én omdat het een oplossing was voor al mijn problemen). Iedereen vindt het tot nu toe leuk. Alleen de poezen moeten er nog even over nadenken. Ik zeg al steeds tegen ze dat Martijn óók zegt dat je niet zo veel moet denken en aanwezig moet zijn in je hoofd, maar ze zijn tot nog toe ongevoelig voor Martijnbewijzen wat dit betreft.

Martijnbewijzen
Voor wie wél gevoelig is voor Martijnbewijzen: Martijn zegt óók dat je moet doen wat je voelt. Bijvoorbeeld dat als je voelt dat je naar de bergen van Noorwegen moet, dat je daar dan heen moet gaan. En als het niet kan, dat dat ook goed is. Ik weet even niet meer precies hoe hij dat laatste nou bedoelde, maar het kan zijn dat hij bedoelde dat het ook op een andere manier kan, of dat hij alleen maar even de druk er een beetje af wilde halen, maar ik zou dus gewoon wél gaan.

Even iets over geld en corona
Nu denk je misschien dat geld en corona een belemmering vormen om dit te doen. Dat is niet zo. Ik wil daar wel meer over zeggen, maar dan wordt deze blog te lang en ik wil het ook nog even over mijn hond hebben. 😉 In ieder geval: geld en corona gaan geen belemmering vormen als je voelt dat je de oplossing weet voor ál je problemen (is mijn ervaring).

Hondkijken
De 3 belangrijkste praktische problemen die mijn hond oplost:

1. Ik slaap veel beter met een hond aan mijn voeten of tegen mij aan (ik sliep bizar slecht en veel te weinig en mijn hond is goed in slapen en daardoor ik ook).
2.  Ik breng een hogere trillingsfrequentie in de wereld. Ik schijn sinds mijn hond er is, zes octaven hoger te praten. Ik had (onbewust) het idee dat honden – en andere wezens – mij dan beter begrijpen of zo, maar mijn oudste zoon voelt zich dan niet serieus genomen (wat ik ook wel weer snap, dus hier stop ik gedeeltelijk mee.)
3. Ik doe (beter) Niks. Het leek me best een goed idee toen Martijn laatst zei dat je ook wel op de bank liggend een zak chips mag leegeten als je moe bent. Alleen wist ik niet hoe dat moest. Ik doe dat nooit en ik ben wél heel moe. Ik at wel eens een zak chips leeg als ik aan het koken was en daar te laat mee was begonnen. Ik heb gemerkt: ik kan heel goed alleen maar hondkijken en verder niks doen.

Kortom: ik voel mij veel beter op mijn plek in mijn harmonische chaos
als er vaak een hond bij is. Ik denk dat er nog wel meer voordelen gaan komen.

P.S. Ik bedacht me dat het grappig is om in een hondenasiel als iemand vraagt of ie je kan helpen te antwoorden: ‘Nee dank je, ik kijk liever even hond.’ (Maar dus niet bij een bewustzijnssamenkomst, dan is het beter om naar binnen te kijken.)

Hieronder een document dat ik vond toen ik zocht op Zuid-Amerika. Ik heb het al lang niet gelezen, maar het zal wel informatie bevatten die hier precies mee te maken heeft.