Een waarneming van het Parlement en de Europese Raad

Wij zouden een voorstel van een waarneming willen doen voor vandaag 20.30 (of op een andere tijdstip). Een waarneming van het Parlement en de Europese Raad.

Persconferentie Europees Parlement: zorgen over ‘Greenpass’ – datum onbekend.

Europese Raad locatie

Charles Michel, voorzitter Europese Raad

Volledige tekst Persconferentie 20/10-2021

Europarlementariërs beginnen samen te komen om grondrechten van EU-burgers te verdedigen en zijn tegen verplichte vaccinatie en het groenboek

Persbericht – Straatsburg, Europees Parlement-21/10/2021

Reageren op de toenemende schendingen van fundamentele mensenrechten in heel de EU, namen leden van het Europees Parlement een gemeenschappelijk standpunt in ter verdediging van de grondrechten van alle EU-burgers, die nu bedreigd worden door verplichte vaccinatie en misbruik van het digitale COVID-certificaat …

Tijdens een persconferentie in Straatsburg, op 20 oktober 2021, hebben ze ook de ernstige zorgen van honderden personeelsleden die voor het Europees Parlement werken, die leven onder dreiging van hun baan te verliezen als ze niet hebben Digitaal COVID-certificaat, aka Green Certificate.

De persconferentie genaamd ′′ Verdedigende grondrechten door tegen het misbruik van Digital Green Certificate ′′ werd aangesproken door vier Europarlementariërs: Christine Anderson (Duitsland, ID), Francesca Donato (Italië, NI), Ivan Vilibor Sin či ć (NI, HR) en Cristian Terhe ş (Jurispr. RO).

Deze Europarlementariërs hebben besloten om miljoenen Europese burgers die overal in de EU vechten voor hun grondrechten.

Europarlementariër Christine Anderson, nadat hij het belang van mensenrechten benadrukte, zei: ′′ laat ik dit zeggen, ik ben niet bang voor dit virus. Waar ik bang voor ben is dat regeringen deze of andere ′′ crisis ′′ misbruiken, omtrent inbreuk te maken op burgerrechten, om ze in te trekken of om de vrijheid helemaal in twijfel te trekken.

Wat we in deze crisis hebben gezien is dat burgerrechten en vrijheden zijn getransformeerd van grondrechten naar privileges die regeringen toekennen of intrekken naar hun zin.

Ik roep alle Europeanen op om op te staan tegen elke regering die onze vrijheid, burgerrechten en vrijheden probeert af te pakken!”

Advocaat en Europarlementariër Francesca Donato zeiden dat ′′ we vandaag in Europa een echt verschrikkelijke situatie hebben omdat mensenrechten niet worden gerespecteerd […] en in heel Europa worden vreedzame protesten met geweld onderdrukt “.

Geïntroduceerd als hulpmiddel om de vrijheid van verkeer te vergemakkelijken, wordt het COVID-certificaat nu in veel landen gebruikt door nationale overheden als ′′ verplicht ′′ paspoort voor elke sociale activiteit, inclusief werkgelegenheid – zei ze – en geeft het voorbeeld van Italië.

′′ En dus dwingen we burgers om invasieve en risicovolle gezondheidsbehandelingen te krijgen, omdat de geïnformeerde toestemming die burgers verplicht zijn om te tekenen om de vaccins te ontvangen niet gratis is: het is een afgeperste toestemming. Dus, zelfs als mensen medische contra-indicaties hebben voor het krijgen van vaccins, zijn ze verplicht om het te nemen. Ze worden gedwongen om het te doen omdat ze de baan zouden verliezen, zouden hun grondrechten verliezen als ze het niet doen. En wanneer deze mensen nadelige effecten hebben, zelfs zeer ernstige nadelige effecten, krijgen ze geen gratis bijstand. Zelfs de meldingen van bijwerkingen zijn zeer zeldzaam. De gegevens van schadelijke effecten die we op papieren kunnen lezen worden gewoon onderschat.

Dus we hebben een medisch probleem dat veranderd is in een democratisch probleem. We moeten vandaag allemaal staan voor de verdediging van de mensenrechten in Europa, we moeten het allemaal samen doen en we moeten het nu doen “, concludeerde ze.

Parlementslid Ivan Sin či ć zei ′′ dat het echt triest is om vrijheden, rechten en rechtsstaat vandaag in Europa in gevaar te brengen. Helaas kun je in sommige landen je baan niet behouden zonder Digitaal Groen Certificaat, je kunt geen openbare gebouwen betreden zonder DGC, je kunt geen winkel zonder DGC betreden “.

Hij beschreef de Digital Green Cert ′′ als een licentie om te verspreiden en te infecteren ′′ dat geeft ′′ een vals gevoel van veiligheid “, aangezien het de persoon niet beschermt tegen het krijgen of verspreiden van het virus. Het Digitaal Groen Certificaat ′′ is volstrekt onlogisch, het is niet wetenschappelijk en moet verlaten worden “, voegde hij toe.

Sin či ć verklaarde dat hij ook ′′ volledig achter de medewerkers van het Europees Parlement staat in hun posities. De posities van non-discriminatie, non-segregatie, de vrijheid om naar de werkvloer te komen. Dit is hun werkplek samen met ons, de Europarlementariërs “.

′′ Mijn boodschap aan het personeel is simpel: je bent niet alleen en vecht voor je rechten! We vechten met jullie mee!”, concludeerde hij.

Europarlementariër Cristian Terhes citeerde uit art. 46 van de originele Digitale Groene Certificaatverordening, waarin werd geschetst dat het Europees Parlement de fundamentele mensenrechten wil handhaven.

′′ Nou, als we nu kijken, een paar maanden nadat dit Groene Certificaat werd opgelegd in de Europese Unie, zien we precies het tegenovergestelde, dat al deze rechten die naar verluidt door deze verordening beschermd zouden moeten worden, op dit moment daadwerkelijk worden geschonden. Mensen kunnen niet meer werken en ze leven onder dreiging hun baan en levensonderhoud te verliezen, als ze dit certificaat niet hebben. Is dit het type Europese Unie dat we willen bouwen, dat we willen accepteren?”, zei Terhes.

Honderden mensen die voor het parlement werken worden geconfronteerd met de dreiging ′′ dat ze vroeg of laat, als ze dit groene certificaat niet hebben, hun baan verliezen. Maar ze hebben niets verkeerds gedaan. Dit is de absurde situatie. Dit is niet eerlijk tegenover hen, het is niet eerlijk tegenover de burgers van deze Unie en het is niet eerlijk voor ons allemaal “. Om deze redenen zijn ′′ wij er voor u en zullen voor u vechten “, Concludeerde Terhes …

De standpunten die deze Europarlementariërs openbaar hebben uitgedrukt ter verdediging van de grondrechten, waaronder het personeel dat voor het Europees Parlement werkt, worden gedeeld door vele anderen, die zich zullen verenigen om actief te verzetten tegen de constante aanvallen op grondrechten veroorzaakt door misbruik van het digitale COVID-certificaat.

###

Persbureau van parlementslid Cristian Terhes

3 gedachtes over “Een waarneming van het Parlement en de Europese Raad

 1. Ik vind het interessant dat je (of Richard dus) schrijft als eerste zin dat het je diep raakt. Wat ik heb gemerkt is dat je ook alleen maar goed kunt waarnemen (en dat is nu even mijn overtuiging) als iets je ook echt diep raakt. Want als je alleen maar denkt ‘oja, best vervelend en eigenlijk niet in orde’ dan voelt de waarneming niet zo echt. En er zijn eerlijk gezegd best wat onderwerpen die mij gewoon niet diep raken. Daarvan denk ik ‘oja, best vervelend’, maar ik voel ze niet echt. Waar heeft dat nou mee te maken? Wat mij bijvoorbeeld echt diep raakte was toen er een heleboel vrouwen in Turkije de straat op gingen omdat ze demonstreerde tegen de jarenlange of eeuwenlange vrouwenonderdrukking en vrouwenhaat in hun land. Een vakantieland voor ons en zo dichtbij. Waarom raakt mij dat meteen en bijvoorbeeld dat kinderen dood gaan aan honger en dorst in Afrika niet op die manier. Is dat dan omdat ik zelf nooit honger en dorst heb meegemaakt? Niet écht? Of omdat ik dat al bijna heel mijn leven bij tijd en wijlen voorbij heb zien komen? Ik ervaar het wel dat ik te maken heb (gehad) met vrouwenonderdrukking en vrouwenhaat, ook gewoon hier in Nederland. Of moet ik mij meer verdiepen in zo’n onderwerp? Of is het niet waar dat je echt diep geraakt moet zijn voor een krachtige waarneming?
  Dat is even wat ik mij afvraag.

  • Het is vaker wel dan niet, dat mij iets raakt, in gevoel, en iets anders.. niet zo diep. Zo als je het ook beschrijft. Het heeft waarschijnlijk te maken met die beperking – beperking- beperking van hoe we voelen. “Waarschijnlijk”, omdat het is moeilijk te vergelijken met een andere situatie. En het komt goed, hoe dan ook, het is niet dat ik iets “moet”, maar hoe meer aandacht (of bewustzijn) er is, hoe breder de band, ook in voelen, ook in weten…Zo voelt het. (* ik had de namen weggehaald, dus ook de mooie openingszin, op verzoek. Maar het raakte jou en het raakte mij ook.)

  • Ik voel vaak of het wel of geen noodzaak heeft waar te nemen.
   Als het geen noodzaak heeft dan voel ik niets en doe ik ook niet mee. Ook denk ik dat het afhankelijk is van jouw taak als wezen hier. Vanuit de persoonlijkheid kunnen we dingen misschien noodzakelijk vinden, maar vanuit het wezen helemaal niet.
   Zo zijn er aan het begin van de c-crisis veel waarnemingen rond mondkapjes geweest. Voor mij voelde dat on-relevant omdat het een oppervlakkig voortvloeisel is van iets wat daar achter zit, dus de kern van het gevolg.
   Ik zag dat als een soort waterbed idee. Aan de ene kant iets naar beneden drukken en met hetzelfde gemak komt het elders weer tevoorschijn omdat de oorzaak niet is weggenomen. In dit voorbeeld het water.