Mijn Vrijheid, jouw Vrijheid in een wereld vol roeptoeterende bewustzijnscowboys

Op het onvolprezen discussieforum Facebook verscheen een post over de demonstratie die afgelopen zondag plaatsvond in Amsterdam. Er werd beweerd dat er meer dan 250.000 wakkere mensen op waren gestaan voor mijn en jouw vrijheid.

Hoe ik omga met roeptoeterende bewustzijnscowboys

Meestal negeer ik ze. Daar ben ik in de loop der tijd beter in geworden. Hard werken. Mijn boosheid krijgen ze niet. Ik geef mijn kracht niet weg. Die heb ik nodig voor iets anders.

Soms reageer ik. Ik kijk naar mijn venijn. Ik verschuil me niet achter ‘de krachten’. Ik ga niet akkoord met een kracht die groter denkt te zijn dan ik, in mij. Mijn lichaam is van mij. Ik corrigeer MIJZELF. En ik corrigeer wat voor mij niet klopt. Dat ook. Duidelijk en zonder venijn is de bedoeling. Daar ben ik in de loop der tijd beter in geworden.

Wat IK voel dat Vrijheid betekent, geef ik hieronder weer aan de hand van beelden en woorden die ik plaatste op het onvolprezen discussieplatform Facebook.

En als ik voor de zoveelste keer de slaap de lieve nacht lang niet kan vatten en de vogels in de vroege ochtend hoor ontwaken, is er niets in mij dat een ander daarbij ‘wakker’ wil maken.

2 gedachtes over “Mijn Vrijheid, jouw Vrijheid in een wereld vol roeptoeterende bewustzijnscowboys

  1. Interessant. Vrijheid raakt vaker “in opspraak” in een context van strijd, voor en tegen iets of iemand. En jij schrijft – vrijheid komt van binnen, het is hoe het voelt… zonder concessies…Hoewel dat laatste ook een beetje een afzet betekent, ten minste in de wereld van actie-reactie en een overmate van overtuigingen. Ik probeer me voor te stellen, hoe het zal voelen in de wereld waar meer mensen vrijheid ervaren, of in ieder geval meer autonomie en acceptatie. Het zal een mooiere wereld zijn.

  2. Duidelijk stuk, herkenbaar ook. Grote groepen mensen kennen die innerlijke ruimte van het werkelijke vrije denken nog niet. Daarom sleutelen zij nog aan hun buitenkanten en zijn zij massaal in de veronderstelling daardoor werkelijk vrij te zijn. Dat mogen zij uiteraard ook, maar met het verstrijken van de tijd zal ook bij velen van hen de grote verandering zich doorzetten.