De Kracht in emotie

(door Yinthe Joy) Ik heb in mijn leven lang het een of het ander ervaren.
Of ik kon de emotie niet voelen en blokkeerde deze door mijzelf te verdoven en af te leiden of ik ging totaal op in de emotie vanuit de identificatie met de persoonlijkheid en diens verhaal.
Tegenwoordig wanneer ik emotie ervaar blijf ik aandachtig aanwezig in mijn lichaam en door mijn innerlijke Kracht te voelen in de emotie open ik de ‘Schatkist’ die in mij aanwezig is, met innerlijke kosmische wijsheid en informatie.

De diepe golven in mij die wij emotie noemen zetten mij aan tot een diepere aanwezigheid en brengen mij in beweging.
De beweging van SCHEPPEN.
Tevens is deze golvende stroom, de stroom die mij terug voert naar de diepe Rust, Vrede en Stilte in mij.

Wanneer een mens huilt of boos is of een andere emotie ervaart word er vanuit het geprogrammeerde denken direct een betekenis gegeven aan de emotie die gevoeld word.
Het ingestelde analyserend brein wil een analyse doen over waarom er gehuild word of waarom er boosheid is of welke andere emotie dan ook die er ervaren word.
De gedachtegang kan een verhaal doen laten ontstaan waardoor iemand zich totaal identificeert met het verhaal en de emotie die gevoeld word of er ontstaat juist een blokkade in het laten zijn van de emotie door de analyse.

Emotie is de sleutel om de deur naar de Kracht Bron in jezelf te openen.

Tegenwoordig als ik emoties voel koppel ik daar niet de geconditioneerde betekenis aan die wij aan emoties hebben leren geven.
De tranen die stromen stromen gewoon en daar hoeft geen betekenis aan gegeven te worden.
Huilen mag dan gewoon Huilen Zijn, wetende dat ik in die momenten mijzelf kan bekrachtigen door aanwezig te Zijn en te blijven.

Ik Train mijzelf om volledig Aanwezig te Zijn en te blijven in mijn lichaam als een geheel wanneer de tranen stromen.
Dat betekent dat ik ook in mijn hoofd Aanwezig ben en niet accepteer dat zich hier een verhaal vormt over waarom ik huil.

Doe ik dit wel dan voel ik de levenskracht in mijn lichaam wegstromen.

Bewust kies ik ervoor niet of weinig woorden gebruiken tijdens het voelen van de emotie, doe ik dit wel heb ik ervaren verval ik makkelijk in de diep in geprogrammeerde neiging om de emotie te koppelen aan een gebeurtenis vanuit waar zich een verhaal vormt.
Als ik volledig kan Zijn in de ervaring van de emotie die in werkelijkheid levenskracht is kom ik tot dieptes in mijn lijf die ongekend Zijn, ik betreed dan mijn innerlijke Bron.

Ik ben weer gaan ervaren dat emotie pure diepgaande levens Kracht is!

Bron: http://natuurlijkmenszijn.nl/bewustzijn/de-kracht-in-emotie/

Vertel hoe jij het ervaart